Van TSO’dan Bosna Hersek'e çalışma ziyareti…

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Kosgeb desteği ile Vanlı işadamlarından oluşan heyet ile Bosna-Hersek’e 4 günlük ticari ve ekonomik iş birliği çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Çalışma programına Van TSO Yönetim Kurulu

VAN 26.09.2016 19:06:15 0
Van TSO’dan Bosna Hersek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Saraybosna Çalışma Programı kapsamında, Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay tarafından karşılanan Van TSO heyeti, Ticaret Müşaviri Sedat Yıldız’ın Bosna-Hersek ile ilgili yapmış olduğu sunumun ardından Ziraat Bankası Bosna-Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş ve Türk Hava Yolları Bosna-Hersek Genel Müdürü Salih Kansu Van TSO heyetine brifing verdi.

     Ziraat Bankası Bosna-Hersek Genel Müdürü Ali Rıza Akbaş; iki ülke arasındaki ticaret hacminin genişletilmesi noktasında tüm girişimleri destekleyeceklerini belirterek Vanlı işadamlarının mutlaka bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

    Görüşmeye katılan Bosna-Hersek Federasyonu Ticaret Odası Başkanı Mirsad Yaşarspahic ise Türkiyeli işadamları ile yakın temaslarda olduklarını kaydederek Van TSO heyetini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

    Toplantıların ardından Vanlı işadamları ve Saraybosnalı işadamları ikili görüşmelerde bulundu.

   TUBSİAD (Türk Bosna-Hersek İşadamları Derneği) Çalışma Programı; Bosna-Hersek Yunus Emre Enstitüsünde yapılan toplantıda TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak yapılabilecek ticari girişimler ve yatırımlarla ilgili bir brifing vererek, Van TSO heyetinin Bosna-Hersek çalışma programının olumlu geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

    Avrupa Birliğine girme aşamasında olan Bosna-Hersek pazarında Türkiyeli işadamlarının daha fazla ticari girişimlerde bulunması gerektiğini ifade eden UVAK, “TUBSİAD olarak üstümüze düşen görev neyse yapmaya hazırız yeter ki işadamlarımız iki ülke arasındaki iş hacmini artırsınlar ifadelerini kullandı. Programın ardından Van TSO ve TUBSİAD arasında işbirliği protokolü imzalandı.

   Tuzla Kantonu Çalışma Programı; Saraybosna Çalışma Programının ardından Tuzla Kantonu’na geçen Van TSO heyeti Tuzla Kanton Başbakanı Bego Gutić Kalkınma ve Girişimcilik Bakanı Nermin Hodžić ve Tuzla Ticaret Odası Başkanı Nedret Hodžić tarafından karşılandı. Ortak basın toplantısının ardından kurumsal çalışmaların anlatıldığı toplantıda, Vanlı İşadamları ve Tuzla Kantonu İşadamları ikili görüşmelerde bulundular. 

   Son olarak Tuzla Kantonu Büyükşehir Belediye Başkanı Jasmin İmamovic’i ziyaret eden heyet üyeleri burada Tuzla Kantonu ile ilgili bilgiler alarak belediyenin henüz tamamlamış olduğu ve Avrupa’da ikincilik ödülü alan Tuzla Kantonu Milli Parkı’nı ziyaret ettiler.

   Çalışma programlarının ardından bir açıklama yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva, “İş adamlarımız ile birlikte yaptığımız dört günlük seyahat ile Bosna Hersek’ i daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ayrıca ilimizin de tanıtımını yapma olanağına sahip olduk. Her iki ülke iş adamlarını yapacakları yatırımlarda kendilerine sağlanacak olanaklar konusunda bilgi alışverişinde bulunduk. Bu tür ziyaretlerin iş adamlarımız açısından da yararlı olduğuna inanıyoruz çalışma programına eşlik eden işadamlarına tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

   Takva çalışma programlarını organize eden TUBSİAD Başkanı Abdurrahman Uvak ve Genel Sekreteri Şehmuz Altın’a da şükranlarını iletti.

   Bosna-Hersek te hayvancılık, sebze meyve üreticiliği, madencilik, mobilya, enerji, özellikle turizm yatırımları yapılacak yatırım alanları olarak ön plana çıkarken devlet bu alanlarda yatırımcılara destek veriyor. Ziraat Bankası üzerinden kredi kullanma olanakları bulunuyor.