Van TSO Üyelerine Stratejik yönetim ve liderlik eğitimi

Van TSO Başkanı Necdet Takva; Bu eğitimler ile yöneticilerin potansiyellerini ortaya çıkaracak, yeni yaklaşımlardan beslenen farklı bir bakış açısının yaratılmasını hedefliyoruz.

VAN 2.07.2018 16:39:08 0
Van TSO Üyelerine Stratejik yönetim ve liderlik eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 7 Nisan 2018 tarihinde yapılan VanTicaret ve Sanayi Odası seçimleri neticesinde yeni seçilen organ üyelerinin kurumsal yönetim anlayışında sürekliliği sağlamaları, yönetici kapasitesinin arttırılması, kurum içinde hedef odaklı, sinerjik ve diyalog kanallarının güçlü olması ve olumlu bir çalışma iklimi yaratılması amacıyla Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek kapsamında desteklenen “Stratejik Yönetim ve Liderlik Eğitimi” Van Ticaret ve Sanayi Odasında başladı.


 Programın açılış konuşmasını yapan VanTSO Başkanı Necdet Takva; Bu eğitimler ile yöneticilerin potansiyellerini ortaya çıkaracak, yeni yaklaşımlardan beslenen farklı bir bakış açısının yaratılmasını hedefliyoruz. İnsanlık tarihi boyunca toplumların kaderini, liderleri belirlemiştir. Neredeyse her toplumun hayatını etkileyen ve gelişimlerini sağlayan liderlerin olduğunu görmekteyiz. Toplumların gelişiminde liderin rolü ne ise, günümüzde kurumların ve şirketlerin başarısında da yöneticilerin etkisi aynı önemi taşımaktadır.

 
Mevzuatımız her ne kadar Üyelerimize hizmeti gönüllük esasına dayandırsa da, hizmet anlayışımız her zaman profesyonel bir bakış ile gerçekleşmiştir. Bu anlayış ile bugün Türkiye’nin en iyi Odaları arasında yer almaktayız. Temennimiz üyelerimizin de artık profesyonel anlayışı hakim kılarak kurumsal düzeylerini arttırmalarıdır.

 
Bağlı olduğumuz kanun, mesleki disiplin, dayanışma ve mesleki faaliyetlerin kolaylaştırılması konusunda Oda Yöneticilerine ciddi sorumluluklar yüklemiştir. VanTicaret ve Sanayi Odasının 2018 yılı organ seçimlerinin tamamlanması ile 11 Yönetim Kurulu, 45 Meclis, 75 Meslek Komite Üyesi, 30 Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu, 6 Disiplin Kurulu, 10 Danışma Kurulu ve 20 Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olmak üzere toplam 197 kişilik yeni bir yönetim kadrosu oluşmuştur. Yeni seçilen üyelerimizin büyük çoğunluğu Oda kurullarında ilk defa görev almaktadır. Yeni organ üyelerimizin, Odamızı tanıyarak ihtiyaçlar ve genel konular hakkında bilgi sahibi olmaları, temsil ettikleri meslek grubunda daha başarılı olmalarını sağlayacaktır" dedi.

 
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise; Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak bugüne kadar kurumlarımızın ve işletmelerimizin gelişimine yönelik birçok destek sunduk. Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ardından oda organlarında büyük oranda değişiklikler meydan geldiği ve yeni seçilen üyelerin kurumsal yapıya entegrasyonunun sağlanması hususunda ajansımıza proje başvurusu yapıldı. Beşeri sermayenin gelişimi ilimizin ve bölgemizin gelişimi açısından oldukça önemlidir. Bizlerde bu eğitimin önemini binaen projeye destek verdik. Bugün başlayan bu eğitimin yeni seçilen organ üyeleri için önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Bu eğitim neticesinde organ üyelerinin kurumsal yönetim anlayışında sürekliliği sağlayacaklarına ve kurum olumlu bir çalışma olanağı yaratacaklarına inanıyorum dedi.

 
Açılış konuşmalarının ardından M.Ali Candan tarafından eğitime geçildi. Eğitim 4 grup halinde 5 günlük program çerçevesinde gerçekleşecek.