Van TSO: Eğitimdeki sıkıntılar sürüyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Van’da açığa alınan öğretmenler ve okullarda yaşanan eğitim sorunları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, eğitimdeki sorunların sürdüğü ifade edildi.

VAN 27.09.2016 18:10:07 0
Van TSO: Eğitimdeki sıkıntılar sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin açığa alınması, ilimizde zaten kötü durumda olan eğitim durumumuzun daha da kötüye gitmesine neden olmuştur. Yeni eğitim öğretim yılında ilimizde bulunan öğretmen açığı yapılan görevden almalar ile daha da artmış ve eğitim sistemi tam bir kaosa dönmüştür. Bine yakın öğretmenin açığa alınması ile var olan öğretmen açığının da eklenmesi ile bugün ilimizde yaklaşık 4 bin 500 civarında öğretmene ihtiyaç duyulmaktadır” denildi.

     Açıklamanın devamında, “İlimiz, okullarımızın alt yapılarındaki eksiklik, öğretmen açığı, bölgemizde yaşanan çatışmalı ortam, kent ekonomisinin yetersizliği gibi sebepler ile zaten eğitimde ülke ortalamasının son sıralarında yer alan bir kenttir. Bütün bu olumsuz durumlara rağmen çocuklarımızın okumaları konusunda verilen mücadele, son dönemde yapılan açığa alınmalar ile artık tıkanmıştır. Sadece bir okulumuzda 13 tane sınıf öğretmenin göreve başlamaması nedeni ile bu sınıflarda okuyan öğrenciler hala eğitim ve öğretime başlamış değiller, bunun gibi onlarca okulun olduğunu biliyoruz. Bu çocuklar zaten var olan dezavantajlı durumları da göz önüne alındığında adeta geleceklerinin yok edilmektedir. Görevini suiistimal eden veya kanunen suç işlediği tespit edilenler hakkında elbette işlem yapılmalıdır. Ancak önce görevden alıp inceleme sonuçlarının ne zaman tamamlanacağı belli olmayan bu yöntem ve uygulama gerek öğretmenler açısından gerekse öğrenciler açısından son derece olumsuz sonuçların oluşmasına sebebiyet vermektedir.Buradan tüm milletvekillerimizi göreve davet ediyoruz. İlgili Bakanlıkla gerekli görüşmelerin yapılması ve oluşan mağduriyetlerin giderilmesi konusunda harekete geçmelerini bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumlardan beklentimiz; acil olarak sorunu çözmeleri, öğretmenlerin görevlerine iade edilmeleri varsa suçlu olanlar hakkında eğitim sistemini aksatmayacak ve en önemlisi kimsenin mağdur olamayacağı şekilde çözümler üretilmesi yönündedir” ifadeleri kullanıldı.