Van TSO 55. yılını kutladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Van TSO) 55. Vefa Yılı kutlaması gerçekleştirildi. Van’da bulunan bakanlar ve TOBB Başkanının da katıldığı kutlamada, odanın eski yöneticilerine plaket verildi.

VAN 16.03.2017 21:44:15 0
Van TSO 55. yılını kutladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van TSO binasında önceki akşam gerçekleştirilen yemekli kutlamaya; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, bazı belediye başkanları ve diğer davetliler katıldı.

“VEFAMIZI GÖSTERMEK İSTEDİK

Açılış konuşması yapan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nevdet Takva, odanın eski yöneticilerine vefalarını göstermek için böyle bir kutlama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Selamlamanın ardından Van’ı ve odayı tanıtarak sözlerine devam eden Takva, şunları söyledi:

“Van, kadim zamanlardan bu güne kadar adını verdiği havzanın eşsiz güzelliği ile meşhur bir atasözüne ilham vermiştir. ‘Dünyada Van, ahirette iman.’ Kadim şehrimizin çalışkan insanları bundan 55 yıl önce ticari ve sınai örgütlenmeyi sağlamak için büyük fedakarlıklara katlanmış, Van Ticaret ve Sanayi Odasının temellerini atmışlardır. Bugün siz değerli misafirlerimizin şahitliği ve katılımları ile bir meslek odası için 55 yıllık genç bir geçmişe sahip odamızın kuruluşundan bu yana emeği olan çok kıymetli yönetim kurulu ve meclis başkanlarımızı bir araya getirerek onlara olan minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Ülkemizde birçok meslek odası 19. yy başlarında kurulmuştur. Buna rağmen şu anda ülkemizin en iyi hizmet üreten odalarından biriyiz. ‘C Sınıfı Akredite Oda’ statüsü ile başladığımız serüvenimize bugün gururla ifade etmek istiyorum ki A Sınıfı Akredite Oda olarak üyelerimize hizmet veriyoruz. Ulaştığımız bu gurur verici performansta 55 yıl önce odamızın kurucu başkan ve üyelerinden başlayarak bu gün ulaştığımız aktif 6 bin üyemiz ile, kayıtlı 11 bin üyemizin samimi, içten sahipliği ve desteği vardır. Emeği geçen odamız organ üyeleri ile çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı borç biliyorum.”

“MAKAMLAR GEÇİCİDİR”

Bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da, odanın 55 yıllık hizmet serüvenine dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Bu makamlar kalma makamı değil, verme makamıdır. Makamlar geçicidir. Bu odayı bugüne kadar getiren başkanlara, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Van TSO’yu da böyle bir gün tertipledikleri için kutluyorum. Van’a yakışır şekilde hizmet etmektedirler. Birlik ve beraberlik olursa rahmet ve bereket de olur.”

“VAN, TİCARETİ BİLEN ŞEHİRDİR”

Vali İbrahim Taşyapan ise yaptığı konuşmada, Van’ın ticaretteki yerine dikkat çekti. Taşyapan, şöyle konuştu:

“Üreten Türkiye Konuşuyor’ programı nedeniyle iki bakanımızı ağırlıyoruz. Van, ticareti bilen bir şehirdir. Van, yakınındaki ülkelere ihracat yapan, canlı hayvan satan bir şehirdir. Dolayısıyla ticareti bilen bir şehirdir. Hayvancılık, zaten genlerinde olan bir şehirdir. Sanayisi de gelişirse zaten Van’ı kimse tutamaz. İlimizde binden fazla fabrika çalışmaktadır. Tekstil kentte de 1500’e yakın istihdamı ile büyük bir açığı kapatmaktadır. Daha fazla iş ve istihdam yarattıkları için bizler de gururluyuz. Onların işlerini kolaylaştırmak devletimizin, hükümetlerimizin görevidir. Burada emeği geçen herkesi kutluyorum.”

“VAN MİNUTE”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yaptığı konuşmada, birlik beraberliğe dikkat çekti.

Ekonominin artık başkalarının koyduğu kurallara göre olmadığını ifade eden Zeybekçi,“Van minute dedik, o gün başladı her şey. Bugün dönüşüm zamanıdır. Şimdiye kadar başkalarının koyduğu kurallarla ekonomi yönetiliyordu, ama şimdi kendi bildiğimiz doğrultuda ilerliyoruz. O günlerde Van’da ticaret odası açmak bir cesareti gerektiriyordu, bu cesareti gösteren yönetim kadrosunu kutluyorum. Mekanları cennet olsun inşallah. Önemli olan birlik ve beraberliğimizdir, kardeşliğimizdir.” diye konuştu.

“ÜÇ ÖNEMLİ SORUN”

Son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Vanlı işadamlarıyla yapılan toplantıda dile getirilen taleplere dikkat çekerek şunları söyledi:

“Yönetim kurulu başkanlarına ürettikleri için teşekkür ediyorum, fikirlerini özgürce söyledikleri için teşekkür ediyorum. Ülkenin geleceği için burada bulundukları için teşekkür ediyorum. Yaptığımız toplantıda bize dediniz ki üç önemli sorunumuz var. Birincisi güvenlik, dediniz. Güvenlik önemli bir konudur, olmadığı yerde ne ticaret olur, ne turizm olur. Biz de Van’ın güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışacağız. İkincisi, dediniz ki sınır ticareti çok önemli. Doğru dedik, toplantıya katılan iş adamlarımızın tespiti buydu, doğru bir tespitti. Biliyorsunuz biz kapımızı yeniden yapıyoruz. Sınır ticaret merkezlerini de inşallah ilk Van’da hayata geçiriyoruz. Turizm önemli dediler, onu da bir basmak haline getirmemiz lazım. Bunu da inşallah Van için yapacağız, cumhurbaşkanımızla, başbakanımızla, bakanlarımızla görüşeceğiz. Van’a yapıkları hizmetlerden dolayı ticaret odasının yöneticilerine ve bu ödül törenini düzenleyen Necdet Takva’ya teşekkür ediyorum.”

PLAKETLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından Van TSO’nun ilk üyesine, bu süre içinde görev yapan yönetim kurulu başkanlarına ve meclis başkanlarına oda tarafından hazırlanan plaketler verildi. Yaşamını yitirenler adına plaketleri, yakınlarına takdim edildi. Program plaket sunumu ve pasta kesimi ile son buldu.

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı