Van taraftarına tam not

Van Büyükşehir Belediyespor taraftarları, takıma verdikleri desteklerden dolayı tam not aldı. Son yıllarda takıma her türlü desteği veren taraftarlar, kırmızı siyahlıların son sezonlarda ligde kalmasında büyük rol oynadı. Taraftar tam

VAN 4.05.2016 18:22:46 0
Van taraftarına tam not
Tarih: 01.01.0001 00:00
    Bu sezon TFF 3. Futbol Liginde mücadele eden temsilcimiz, Van Büyükşehir Belediyespor oynadığı istikrarsız oyun sonucunda neredeyse Amatör ligine düşüyordu. Son sezonlarda bir türlü küme düşme potasından uzaklaşamayan Van Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ligin son haftasında, başka takımların skorları sonucunda Profesyonel ligde kalabildi.

     Van Büyükşehir Belediyespor’un ligde kalması adına her türlü çabayı sarf eden taraftarlar, deplasman maçlarında bile takımı yalnız bırakmadı. Bu sezon özellikle Van’da oynanan son 2 maçta, Körfez İskenderunspor ve Manavgatspor maçlarında, tribünlerin ful dolmasında etkileri büyük oldu. Takımın ligde kalması adına, daha çok taraftarı sahaya çekmek için, grup kara kobralar, bir yandan broşör dağıtırken, araçlarla anonslar, yazılı ve görsel basında yaptıkları açıklamalarla birlikte, internet sitelerinde de halkı maçlara davet etme çalışmaları taktir topladı. Takımın ligde kalmasında büyük rol oynayan taraftarlar, kar kış soğuk yağmur sıcak demeden her maçta takımı 90 dakkika destekleyip, deplasman maçlarına bile aynı hevesle gittiler. Grup kara kobralar başkanı Ercan Dülger, Van Büyükşehir Belediyespor hepimizin takımıdır. Ligde kalması gerçekten sevindiricidir. Ama bu konuma gelmemiz üzücüdür. İnşallah önümüzdeki sezon Van olarak layık olduğumuz yere geliriz. Her sezon düştük düşeceğiz sıkıntılarını yaşamak istemiyoruz diyen Dülger, 2016-2017 futbol sezonun da yeni bir sayfa açılmasını hedefinin olacağı bir takım oluşturulmasını bekliyoruz. Dedi.

     Bu sezon TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden ve 42 puanla 16. Sırada ligi tamamlayan Van Büyükşehir Belediyespor’un önümüzdeki sezon da taraftarların beklentisi büyük olarak görünüyor. Özellikle son 2 maçta maçlara gelen taraftar sayısı herkesin dikkatini çekti. Bu da artık daha güçlü, çoşan ve çoşturan bir takımın oluşturulmasının göstergesi oldu. Küme düşme riski yaşayan temsilcimizin son maçların da tribünler ful doluyorsa, şampiyonluğa oynadığında maça gelecek taraftar sayısını tahmin etmek bile zor. Son maçlardaki taraftar tablosuna bakıldığın da, artık beklenti güçlü bir takımın oluşturulması olduğu net olarak görüldü.      

    Grup kara koblara takıma verdikleri detekle her sezon olduğu gibi bu sezonda, alkışı hak eden taraf oldu. Bu taraftar bu takımın yanında olduğu sürece, takımın sırtının yere gelmeyeceği konuşulanlar arasında. Taktire şayan desteklerinden dolayı herkesin taktirini alan grup kara kopralar, önümüzdeki sezon için, şimdiden kendi çalışmalarına başlamış durumda. 2015-2016 futbol sezonun da, takıma verdikleri destekten dolayı taraftarlar tam not alırken, takım ise sınıfta kaldı. Bölge: Salih Deniz