Van Tapu ve Kadastro binasında çalışmalar sürüyor; 2019'un Mayıs ayında tamamlanacak

Van Tapu ve Kadastro Eski Bölge Müdürü Yücel Serdar'dan boşalan müdürlük koltuğuna vekâleten oturan Bölge Müdür Yardımcısı Serkan Üstün, Kazım Karabekir Caddesi üzerinde, yıkılan eski Araştırma Hastanesinin bulunduğu arazi üzeri

VAN 2.08.2018 11:13:21 0
Van Tapu ve Kadastro binasında çalışmalar sürüyor; 2019
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Yapılan binanın kendi kurumlarının yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da takip edilen bir proje olduğunu belirten Üstün; “Kurumumuzun hizmet binasının yapımı, belirlenen takvime göre devam ediyor. Ancak kurum ve vatandaş ihtiyaçları göz önüne alınarak bina içerisinde değişik revizyonların yapılması planlanıyor. 2019 yılının Mayıs ayında hizmet binamızın tamamlanması hedefleniyor” dedi.
Binanın fiziki yapısı ve konumu hakkında bilgiler de aktaran Üstün, çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini ve 2019 yılı Mayıs ayında binanın tamamlanacağını söyledi. 

 

“BAZI REVİZYONLAR SÖZ KONUSU OLABİLİR”

Van Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Vekili Serkan Üstün, gazetemize yaptığı açıklamada, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde 15’inci bölge müdürlüğü olarak hizmet verdiklerini belirterek, şunları söyledi; “Van şehri için kurumumuzun planladığı hizmet binası inşaatı 2017 yılında başlamış, sözleşme gereğince de 2019 yılı Mayıs ayında tamamlanması ön görülüyor. 2018 Haziran ayında Genel Müdürlüğümüz Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yapılan denetimler sonucu ihale sürecinin takibi yapılmış, ihale süresince şuana kadar yapılan inşaatın süreye uygun olarak devam ettiği öngörülmüş ve 2019 Mayıs ayı itibari ile inşaatın tamamlanacağı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile istişare edilmiştir. Şuan için kurumumuzun hizmet binasının yapım açısından herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Ancak kurum ve vatandaş ihtiyaçları göz önünde alınarak bina içerisinde değişik revizyonların yapılması planlanıyor. Bunlar kurumumuzun 2023 vizyonu çerçevesinde yapılacak ayrıca Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün TSE belgeli bir kuruluş olması münasebetiyle 31 Temmuz itibari ile hizmet kalite standardını uygulamaya başlayacak, burada küçük, orta ve büyük ölçekli tapu müdürlükleri ve aynı zamanda küçük, orta ve büyük ölçekli kadastro müdürlükleri olarak kurum standartlaşmaya gidiyor. Bu çerçevede yeni yapılacak olan hizmet binamız da bu standartlara uygun olarak tefriş edilecek.”

 

HİZMET BİNASININ FİZİKİ ÖZELLİKLERİ

Yapımı devam eden hizmet binalarının fiziki özellikleri hakkında bilgiler paylaşan Üstün, bu konuda da şöyle konuştu; “İçerideki her türlü sistem mefruşat, tefrişat bu standartlar çerçevesinde temmuz ayından sonra genel müdürlüğümüzün direktifleri doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli olarak tamamlanacak. 14.500 metrekare kapalı alana sahip binada giriş katı danışmalar, banka, kurumumuza gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak birimler, kafeteryalar, dinlenme yerleri, ayrıca gerek duyarsak berber, fotoğraf stüdyosu gibi bazı birimler de girebilecek. 1-2-3 ve 4’üncü katlar kurumlara tahsis edilecek, orada toplamda 4 birim, bölge müdürlüğümüz başta olmak üzere Van Kadastro Müdürlüğü, İpekyolu Tapu Müdürlüğü ve Tuşba Tapu Müdürlüğünün hizmet vermesi öngörülüyor. Bahsettiğimiz üzere standartlara uygun olarak dizayn edilecek, bu sebepler içinde bina içerisinde revizyonlara ileriki günlerde girebileceğiz. Ama bunların hepsi Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü direktifleri ve incelemeleri sonucunda oluşacak. Üst katta personelimizin dinlenme salonu, yemek salonları, kreş alanı, mescit, ayrıca personelin öğlen aralarında vaktini geçirebileceği sosyal donatılar şeklinde planlanıyor. Bizim kurum personelimize yönelik olarak kitap okuma, televizyon seyretme ve benzeri alanları kapsayacak. Zemin katlar kapalı otopark, bunun yanında İpekyolu Belediyesinin başlamış olduğu hemen kurumumuzun yanındaki parkın aynı zamanda işlevsel hale gelmesi gündemde. Kurum binamız, Van halkına daha iyi hizmet vermek amacıyla 2019 yılında faaliyete başlayacak. Öngörmüz bu şekilde.” 

 

“ERİŞİMİN KOLAY OLDUĞU BİR NOKTADA”

Van merkez ve bölge illere hitap edecek olan Van Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının konumu ve devam eden inşaatı hakkında bilgiler veren Üstün, sözlerini şöyle tamamladı; “Van için merkezi sayılabilecek gözde noktalardan birinde binamızın yapılıyor olması, erişimin kolay olması noktasında önemlidir. Vatandaşımızın kolay ulaşabileceği, kolay gidip gelebileceği, erişimin kolay olduğu bir noktada hizmet verecek olmamız bizim için avantaj. Binamızın zemin üstü 6 katın kaba inşaatı bitirildi, önümüzdeki ay itibari ile 7’inci katın kaba inşaatı tamamlanacak. Bunun dışında zemin 1 ve 2’inci katın da duvarları tamamlandı. Yani duvar örme işlemleri de artık yavaş yavaş kapanıyor. 3-4 ve 5’inci katların bundan sonra daha hızlı ilerleyeceği ya da gözle görülebilir sonuçların daha çabuk anlayabileceği döneme girdik. Tekrar söylemem gerekirse kurumumuzun kalite politikası gereğince iç ve dış görünüm tekrar revize edilecek, standartlar gereği yapılması gereken her ne varsa genel müdürlüğümüzün emirleri doğrultusunda gerçekleştirilecek. 2019 Mayıs ayı gibi de hizmet binamız tamamlanarak halkımıza bu noktada hizmet verilecek.”
Özel Haber: M. Selim Kurt 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi