Van Sokakları Göle Döndü

Van’da sıcak hava nedeniyle biriken kar ve buz kütlelerinin erimesiyle alt yapının yetersiz kaldığı cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yürümekte zorlanan vatandaşlar bu duruma tepki göstererek belediyenin zamanında yeterince kar temizl

VAN 30.01.2015 10:01:27 0
Van Sokakları Göle Döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kar yağışının sonrası zamanında temizlemeyen kar ve buz birikintisi hava sıcaklığı sonrası cadde ve sokakları göle çevirdi.  İpekyolu Belediyesinin kar temizleme çalışmasının yetersiz kaldığını, sokak ve caddelerde günleridir temizlenmeyen kar birikintilerinin bulunduğunu kaydeden vatandaşlar tuzlama ve yeterli çalışma olmadığından kar ve buz kütleleri havanın güneşli olmasından dolayı eriyerek sele döndüğünü, kentte alt yapının yetersiz olmasından dolayı cadde ve sokaklar sular altında kalarak yürünemez duruma geldiğini söylediler. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte zorluk yaşadıklarını Van’a yakışmayan bu soruna Belediye ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün müdahale etmesini istediler.

Gazetemize gelen şikâyetler üzerine bilgisine başvurduğumuz İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Seher Kartal ” Şuan kar mücadelemizde çalışmalarımız 7 ekip ile devam etmektedir. Bu 7 ekibimizden iki ekibimiz ilçe merkezinde çalışmalarını yürütmektedir. Geriye kalan beş ekibimiz ise Erçek ve diğer mahallelerimizde çalışmalarını yürütmektedirler. Karla mücadele çalışlarımız öncelikle okul yolları, toplu taşıma yolları ve TOKİ yollarında yapılıyor. Kar birikintileri toplandıktan sonra kamyonlar aracılığı ile şehrin dış bölümüne çıkarılıyor. Ancak iş makinelerinin kaldıramadığı az miktarda kalan kar birikintisi havanın güneşli olmasından dolayı erimektedir. Bu eriyen kar birikintileri sokak aralarında alt yapının yetersizliğinden dolayı bazı kesimlerde birikebiliyor. Biriken kar suları tamamıyla alt yapının yetersizliğinden kaynaklı bir durumdur.  Bu İpekyolu belediyemizin yetkisi dışındadır” şeklinde konuştu. 

İlhan Siyahtaş/ Özel Haber
Kaynak / Editör: VANSESİ - İLHAN SİYAHTAŞ