Van SMMO'DA bağımsız denetim semineri

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı, üyelerine yönelik Yeni Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde 'Bağımsız Denetim ve Türkiye Muhasebe Standartları Uygulamaları' konularını kapsayan bir seminer verdi.

VAN 16.03.2014 16:05:59 0
Van SMMO
Tarih: 01.01.0001 00:00
SMMMO toplantı salonunda gerçekleşen seminerin açılış konuşmasını yapan SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, mesleklerinin gereği sürekli eğitim almaları gerektiğini söyledi.



Geçmişte de benzer seminerler düzenlediklerini söyleyen Şahin, "Geçmişte e-fatura, e-defter, inşaat malzemesi, dönem sonu işlemleri, bu gün de Türk Ticaret Kanunu kapsamında bağımsız denetim ve Türkiye muhasebe standartları eğitim semineri olacaktır. Bizi ilgilendiren en önemli konulardan birisi de bağımsız denetimdi. Yani şirketlerin denetimiyle ilgili maddesi. 309. ile 406. maddeler direk bizi ilgilendiriyor. Bu maddeler şuydu: Türkiye'de artık şirketler bağımsız denetime tabi tutulacak ve bu denetimi de 3568 sayılı yasada yer alan yeminli Mali müşavirler ve Mali müşavirler bu işi yapacaktı. Tabi ülkemizde olaylar çok sık değişiyor. Kanunlar yapılırken daha sonra bir yerde işte birileri, bir zümreler bir baskı gurup oluşturur ve bu kanunlar bir gecede değişir. Neticede bir gecede 6335 sayılı kanunda değişiklik yapılarak bu bağımsız denetimi gerçekten alanı daraltılar. Türkiye'de bu kurulu Bakanlar Kuruluna devrettiler. Bakanlar Kurulu denetime tabi tutulacak şirketlerin listesini oradan yayınlayacak ve neticede öyle oldu." diye konuştu.



Seminer Bağımsız Denetim Eğitmenleri Harun Aşa ve Muharrem Karataş bilgi vermesi ile devam etti. (Murat Dalgın - İLKHA)