Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, uyardı: İmkânı olanlar fırsatı kaçırmasın!

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, borçların yapılandırmasıyla ilgili verilen son tarihin kaçırılmaması gerektiğini belirterek, “Surü bugün sona eriyor. İmkânı olanlar

VAN 15.10.2018 09:48:51 0
Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, uyardı: İmkânı olanlar fırsatı kaçırmasın!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

7143 Sayılı Vergi Yapılandırma Kanunu kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyenler için verilen süre 15 Ekim 2018 tarihine kadar üçüncü kez uzatılmıştı. Daha önce de, 31 Temmuz 2018 tarihi olan son ödeme tarihi, 27 Ağustos 2018 tarihine ertelenmişti. Sürenin bugün tamamlanacak olması nedeniyle açıklamalarda bulunan, Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin'den uyarı geldi; "İmkanınız varsa fırsatı kaçırmayın..."

 

“İMKÂNI OLAN ÖDESİN!”
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahin, bunun son fırsat olabileceğini belirterek, “7143 Sayılı Vergi Yapılandırma Kanunu kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyenler için verilen süre 15 Ekim 2018 tarihine kadar (bugün) uzatılmıştı. Bu önemli bir fırsattır. Süre bugün sona eriyor. İmkânı olan taksidini ödesin, bu bir fırsattır ve bu fırsatı kaçırmasınlar derim” dedi.

 

“İMKÂNI OLMAYAN DA VAR!”
Van’da, ekonomik durumdan kaynaklı borcunu yapılandırma imkânı olmayan mükelleflerin de olduğunu ifade eden Şahin, “Tabi Van’da borcunun ilk taksitini ödeyemeyecek durumda olan da var. Bir kriz durumu söz konusu. Ancak dediğim gibi imkânı olanlar fırsatı kaçırmasın, tüm borcun yapılandırılmasından faydalanmak için mutlaka borçlarının ilk taksitini bugün yatırsınlar. Maliyede ya da bankalarda bunu yapabilirler.” diye konuştu.

 

“ZOR DURUMDA OLAN MÜKELLEFLERİMİZ VAR”
Son zamanlarda, basına da yansıdığı kadarıyla konkordato ilan eden şirketlerin olduğunu ancak Van’da kendilerine yansıyan böyle bir bilgi olmadığını söyleyen Şahin, “Van’da konkordato ilan eden şirket var mı, bilmiyorum, aslında bu bize yansıyor, ama şu anda bu konuda bize yansıyan bir durum yok, fakat dediğim gibi, yapılandırmadan faydalanamayacak kadar zor durumda olan mükelleflerimiz de var” diye kaydetti.

 

YAPILANDIRMA NASIL OLACAK?
Borçlarını yapılandırmak isteyenlerin taksitlendirme ya da peşin ödeme seçenekleri var.
Borcunu peşin ödeme imkânı olmayanların borç yapılandırma işlemi, ilk taksitini ödemek koşuluyla, 18 taksitle ve 36 ayda ödemek üzere yapılıyor.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi
izmir escort