Van SDİ'nin Arakan Mesajı!

Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (VAN SDİ) Arakan'da müslümanlara yaşatılan acı olaylardan dolayı bildiri mesajı yayımladı. İşte o mesaj;

VAN 30.08.2017 19:02:34 0
Van SDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (VAN SDİ) Arakan'da müslümanlara yaşatılan acı olaylardan dolayı bildiri mesajı yayımladı. İşte o mesaj; 

ALLAH İÇİN, İNSANLIK İÇİN BU ACIYI BU SOYKIRIMI DURDURUN!

 

Myanmar'ın Arakan eyaletinde cuma gününden bu yana  Myanmar ordu güçleri tarafından 2 ila 3 bin arası Müslüman'ın katledildiği belirtiliyor. Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre Avrupa Rohingya Konseyi  Sözcüsü Dr. Anita Schug, Myanmar'ın  Arakan eyaletinde son 3 günde Ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 2 ila 3  bin arası Müslüman'ın katledildiğini açıkladı. Son birkaç günde katledilenlerin büyük çoğunluğu kadın ve çocuk.

Uzun yıllardır devam eden Arakan’daki Müslüman katliamı Budist çetelerin ordu mensuplarıyla bir araya gelerek gerçekleştirdikleri bir soykırım. Birleşmiş Milletlerin ve Avrupa birliği ülkelerinin  katliam karşısında duyarsız kalması Müslüman düşmanlığına bir kez daha arka çıktıklarını akla getirmektedir.  Her gün bu katliamların dozajı  artmasına rağmen hiçbir girişimde bulunulmaması hatta TV ve sinema ortamlarında bilge ve sempatik gösterilmeye çalışılan bu Budist rahiplerin katliamlarının maalesef üstü örtülmektedir. Evleri yakılan, yurtlarından edilen, kadın, çocuk, genç yaşlı demeksizin  bu güne kadar 400 binden faza insan katledildi ve bu  katliam ve operasyonlar nedeniyle 90 binden fazla insan yurdunu terk  etti.

Bölgede bu Müslüman halkın birçok temel haktan mahrum olduğu ve ordu güçleri tarafından sistematik bir soykırıma tabi tutulduğu herkesçe bilinmektedir. Son yaşanan hadisede Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu :“Myanmar askerleri yanlarında aşırılıkçı Budistleri getirtip Rohingya köylerine saldırtıyor, Rohingyalıların mallarını yağmalayıp daha sonra da evlerini ateşe veriyorlar” açıklamasını yaptı.

Bunca zulümün ardından bu soykırımda kaçmaya çalışan Müslüman halk, Bangladeş devletine sığınmaya çalışırken ya boğulmakta yada kabul edilmeyerek ölüme terk edilmektedirler. Son yaşanan hadisede dünyanın hiçte yabancı olmadığı Aylan bebek hadisesine benzer türden. Arakan'da devam eden çatışmalardan kaçıp, komşu Bangladeş’e girmeye çalışan Müslüman bir ailenin bebeği, Naf nehrinde botun batması sonucu hayatını kaybetti. Naf nehrinde botun batmasıyla cesedi sahile vuran kızımızın kaderi Suriye mültecilerinin Avrupa yolunda yaşadıklarını akla getirmektedir. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu hadisenin yüzerce benzeri her gün Bangladeş yolunda Arakan’lı mazumların başına gelmekte. Lakin tüm dünya hadiselere karşı kör ve sağır.

Bir Müslüman ve bir insan olarak bu soykırıma sessiz kalamayız. Bir Müslümanın canının yüce Kabe’den bile üstün olduğuna inanan bir ümmetiz. Ümmetin her bir coğrafyasında var olmak, onların dertleriyle dertlenmek, sorunlarına ortak olmaya çalışmak inancımızın bir gereği. İnsanlığın vicdanını yetirmesine fırsat vermeden tekrardan her daim çağrımızı yenileme sorumluluğunu yerine getirmeliyiz.

SAYIN CUMHURBAŞKANI, TC HÜKÜMETi YETKİLİLERİ VE KAMUOYUNA AÇIK ÇAĞRIMIZ!

  • Acil olarak cumhurbaşkanlığı ve hükümet nezdinde girişimler başlatılarak bu katliam durdurulmalı.
  • Sus Pus davranan Birleşmiş Milletler acil toplantıya çağırılmalı ve uluslar arası diplomasi etkin kullanılarak gündem oluşturulmalı ve gerekli adımlar atılmalı.
  • Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatını acil toplantıya çağırarak bu konuyu İslam dünyasının gündemine taşımalı ve sorunun çözümü hususunda aktif bir rol üstlenmeli.  
  • Uluslar arası yardım kuruluşları bölgede insani yardım çalışmaları hususunda gerekli adımları atarak, yaralıların tedavisi ve maddi ve manevi acının dinmesi noktasında çalışmalara başlamalı.
  • Bangladeş hükümetine insani yardım çalışmaları ve yaşanabilecek hadiseler karşısında gerekli tedbirleri alması için uyarı  yapılmalı.
  • Budist rahiplerin ve arakan ordu güçlerinin kirli yüzlerinin deşifre edilmesi için sosyal medya harekete geçirilmeli,

 

VAN SİVİL  VE DAYANIŞMA İNİSİYATİFİ