Van sağlık kenti olacak

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Van'ı sağlık kenti yapacaklarını söyledi.

VAN 28.04.2014 11:46:50 0
Van sağlık kenti olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Van’ı sağlık kenti yapmayı planladıklarını söyledi. Dr. Acar, 3 yıl sonra Van’ın Yurt dışından da hasta alma kapasitesine sahip olacağını belirterek, sağlık anlamında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bu yatırımlara devam ettiklerini ifade etti.

Yurt dışından Van’a tedavi olmak gelmek isteyen insanların olduğunu söyleyen Dr. Acar, sağlık turizmi anlamında da çok ciddi adımlar attıklarını ve bu tür çalışmalarının olduğunu söyledi.

“Aile hekimleri artık acillerde nöbet tutacak”

Dr. Acar, yeni yasa düzenlemesi ile birlikte artık aile hekimlerinin aylık düzenli olarak acillerde nöbet tutmaya başlayacaklarını söyleyerek, “Biliyorsunuz yeni yasa ile beraber artık aile hekimleri aylık düzenli olarak acil servislerde acil hizmet veren yerlerde nöbet tutacaklar. Buda belirli periyotlarla il teşkilatı tarafından düzenlendi. Bütün aile hekimlerini, eğer yeterli gelmezse idareci hekimler bile nöbetler yazılacaktır. Ve bu nöbetlere riayet edilecek. İlimizde de biz bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Kamu hastaneleri genel sekreterliği ve halk sağlığı müdürlüğümüzle beraber çalışarak şuan da bütün aile hekimlerini nöbet tutulması konusunda bir çizelge hazırlıyoruz. Ve öyle zannediyorum ki önümüzdeki aydan itibaren artık bu nöbetler başlayacaktır ve bütün aile hekimleri nöbet tutmaya başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“AMATEM artık ilimizde aktif olarak hizmet veriyor”

AMATEM’in ihtiyaçları olan insanlar tarafından rağbet göreceğini belirten Dr. Acar, “Tabi alkol ve madde bağımlılarının tedavi merkezi dediğimiz AMATEM’i biz geçen hafta itibari ile açılışını yaptık ve ilimizde aktif faaliyet göstermektedir. Bu alkol ve madde bağımlıları artık bu tedavi süreçleri içerisinde il dışına gitmeyecekler. İlimizde artık bir tedavi merkezi var. Tedavi olmak isteyen vatandaşlarımız bundan sonra imkânlarımızı artırarak daha rahat bir şekilde daha uygun şartlarda tedavi olabilecekler. Alkol ve madde bağımlılarını engellemeye yönelik bir çalışma değil. Tedaviye yönelik bir çalışma AMATEM’de yapılıyor. İnşallah hiç olmaz ve AMATEM’e hiç ihtiyaç duyulmaz ama ihtiyaç duyan vatandaşlarımız için artık böyle bir merkezimiz var ve bu merkezimizin de ben sürekli kullanılacağına, vatandaşlarımız tarafından da rağbet göreceğine inanıyorum. İnşallah ilimizde bu alkol ve madde bağımlılığı gitgide daha da azalacaktır. Bunu ümit ediyoruz.” dedi.

“Yeni binamız depremi sönümleyen bir teknoloji ile yapılıyor”

Dr. Acar, yeni hizmet binalarının çok büyük ve son teknoloji ile yapıldığını belirterek, “Yeni binamız şuan da kaba inşaatı bitmek üzere inşallah 2015 yılının ilk ayı itibari ile bize teslim edilecek. Biliyorsunuz yeni inşaatımız Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi’ni de içinde barındırıyor. Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni içinde barındırıyor ve Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Hastalıkları Hastanesini de içinde barındırıyor. Birde merkezi acilimiz var içerisinde. Çok büyük ve son teknoloji ile yapılmış. Biliyorsunuz sismik izolatör ile depremi sönümleyen bir teknoloji ile yapılmış bir hastane. İnşallah 2015 yılının ilk aylarında öyle zannediyorum ki nisan ayında geçirebiliriz. Zannediyorum tabi şartlarda el verirse. Bunun için mücadele ediyoruz. İnşallah olacak.” ifadelerini kullandı.

“Karakoç ailesi için ilimizden geleni yapıyoruz”

Van’da, iki çocuğu Epidermolizis Bulloza (sedef), bir çocuğu da epilepsi hastası olan Karakoç ailesine yardım eli uzattıklarını hatırlatan Dr. Acar, “Karakoçak ailesi ile ilgili arkadaşlarım sağ olsunlar ben toplantıdayken uğradılar ve aileyi ziyaret ettiler. Aileyi sağlık kuruluşlarına götürdüler. Tedavi sürecine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ama hastalıkları bir anda düzelebilecek bir cerrahi ameliyat ile düzelebilecek bir hastalık değil. Bunun için büyük bir sabır gerekiyor. Tabi Allah şifalar versin diyorum. Bizde mücadele vereceğiz. İnşallah şifa ile sonuçlandırmaya çalışacağız. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız o aile için” diye konuştu.

“Van ilini bir sağlık kenti yapmayı planlıyoruz”

Sağlık Müdür Dr. Acar Van’da sağlık anlamında çok ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyerek, “İnşallah bu önümüzdeki üç yıl içerisinde Van’da çok ciddi yatırımlarımız var. Yine ben Bahçesaray’da yatırımlarımızı inceleyeceğiz. Yine bizim Edremit’te yapacağımız 2. Etap kampüsümüzü inceleyeceğiz. Biraz öncede bahsettiğim büyük hastanemizin inşaatını inceleyeceğiz. Helikopterimiz şuan burada. Yani sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İnşallah 3 yıl sonra biz bütün bölgeye yurtdışına da dâhil İran ve Irak’ı da dâhil ederek bütün bölgeye hizmet edeceğiz. Sağlık turizmi açısından da ciddi çalışmalarımız var. Yurtdışından hasta talepleri var bize, bizde tedavi olmak için gelmek isteyen hastalar var. Bunları da karşılayabilmek için zaten yatırımlarımız sonuna kadar devam ediyor. Dediğim gibi 3 yıl sonra burada çok ciddi sağlık kenti olacak inşallah. Ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.(Hacı Yılmaz-İLKHA)