VAN RAHMET ELİ BAYRAMDA YAPTIĞI YARDIMI KAMUOYU İLE PAYLAŞTI

Van Rahmet Eli Gıda Bankası, kurban bayramında yaptıkları et yardımları hakkında bilgi verdi.

VAN 21.09.2016 16:33:35 0
VAN RAHMET ELİ BAYRAMDA YAPTIĞI YARDIMI KAMUOYU İLE PAYLAŞTI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da yaptığı yardımlarla tanınan Umut Kervanı Platformu Üyesi Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, bu bayramda da fakir ve yardıma muhtaç yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı.

Konuyla ilgili bilgi veren Rahmet Eli Gıda Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Said Koç, bu yıl 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına kurban eti dağıttıklarını söyledi.

Koç, “Van Rahmet Eli Gıda Bankası olarak, bu yılda kurban kesim organizasyonumuz oldu. Yaklaşık 10 yıldır kurban kesim organizasyonu düzenlemekteyiz.  Bu yılda 6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının adına ‘Yasin Börü ve arkadaşlarının ulaştıramadığı kurban etlerini biz ulaştırıyoruz’ kampanyası ile kesmiş olduğumuz kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Bu yıl 60 adet küçükbaş ve 10 adet büyükbaş hayvan kesimimiz oldu. Kesimini yaptığımız etleri yüzlerce aileye dağıtmış olduk.” şeklinde konuştu.

Merkezi Hollanda'da bulunan Uluslararası Yardım Kuruluşu IHO EBRAR aracılığıyla da 3 küçükbaş hayvan kesip, dağıttıklarını ekleyen Koç, “Bunlarla beraber merkezi Hollanda da bulunan İHO EBRAR yardım organizasyonu aracılığıyla Van’da 3 küçükbaş hayvan kesim ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu organizasyonda emeği geçen tüm üye, gönüllü ve kurban başlayan kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)



VAN RAHMET ELİ BAYRAMDA YAPTIĞI YARDIMI KAMUOYU İLE PAYLAŞTI