Van OSB Koleji kalifiye elaman sıkıntısına çare olacak

Van Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilen Özel Van OSB Mesleki ve Teknik Koleji, Van’ın ve sanayi bölgelerinin geleceğini değiştirecek. Kayıtların devam ettiği okulda, yıl boyunca 9 ve 10. sınıflar için kayıtların süreceği be

VAN 6.10.2018 14:53:59 0
Van OSB Koleji kalifiye elaman sıkıntısına çare olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Özel Van Teknik Koleji, dev kadrosuyla 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başladı. Yapım aşamasındayken büyük bir ilgiyle takip edilen okul, rekor öğrenci sayısıyla büyük ilgi odağı oldu.

 

    Sanayi, kalifiye elemana kavuşuyor

   Van’ın ve bölgenin önemli ekonomik damarı olan Van OSB ve benzeri kuruluşlar, bundan böyle kalifiye eleman sıkıntısı yaşamayacak.

   Yıllarca hep dile getirilen ‘Kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz’ sözü artık tarihe karışıyor. Van’ın ve bölgenin bu önemli ihtiyacını büyük ölçüde gidermeyi hedefleyen Özel Van OSB Mesleki ve Teknik Koleji, henüz yeni açılmasına rağmen büyük ilgi gördü.

   Özel Van OSB Mesleki ve Teknik Koleji sadece Van’ın OSB’sine değil, küçük sanayiye de kalifiye eleman da yetiştirecek. Bin 500’ün üzerinde öğrenci aynı anda burada eğitim görebilecek. İlimizin, bölgemizin sanayisine de çok büyük bir katma değer sağlayacak okul, fiziki yapısıyla da göz kamaştırıyor.

   Yerel üreticinin ihtiyacı olan kalifiye elemanını yetiştirecek ve ihtiyaç duyulan elemanların teorik eğitimlerinin yanında pratik olarak da üretim alanlarında stajlarını yapmalarına olanak sağlayacak okulda, aynı zamanda öğrencileri bir üst öğrenim kurumları için de hazırlamayı hedefliyor. Bu okulda eğitilecek öğrenciler sadece ilimize değil, bölgemize ve ülkemize hizmet edecek bilgi ve beceriye sahip olacak.

   Mesleki eğitimin yanında bir de akademik anlamda öğrencileri üniversitelere hazırlayan Özel Van OSB Mesleki ve Teknik Koleji, Anadolu teknik programı ile üniversiteye, hazırlık Anadolu meslek programı ile kalifiyeli meslek elemanı yetiştirmeyi amaçlıyor.

  Özel Van OSB Mesleki ve Teknik Koleji yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana kuruldu. 8 bin metrekare kapalı alanı, 45 derslik ve 10 atölye, labaratuvar, yemekhane, konferans salonu, kültürel ve spor alanlarından oluşan bir kompleks. Tahmini yatırım değeri 13 milyon lira olan okulda yaklaşık Bin 520 öğrenci eğitim görme fırsatı bulabilecek. Okulda idareci, öğretmen ve hizmetlilerden oluşacak 150 kişilik bir istihdam hedeflenmektedir. Eğitim kurumunda bilişim ve endüstriyel otomasyon, elektrik elektronik teknolojisi, kimya teknolojisi ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veriliyor.

izmir escort