“Van Minyatür“ önerisi!

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van'a modern bir görüntü sağlamak için 'Van Minyatür' projesinin hayata geçirilmesi gerektiğine inandığını söyledi.

VAN 23.06.2016 12:46:02 0
“Van Minyatür“ önerisi!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van OSB Başkanı Bozkurt, bazı önemli kurumların il dışındaki belli noktalara taşınmasıyla hem kente modern bir görüntü sağlanacağını hem de trafiğin rahatlayacağını söyledi. Bozkurt, "Kentin her taraftan ve doğru bir biçimde gelişim seyri için ise dört bir yandan, şehrin oldukça uzak giriş ve çıkış noktalarına; şehirlerarası otogar, şehir stadı, otel, avm ve önemli resmi kurumlar gibi projeler kaydırılabilirse, kent olumlu yönde gelişim kaydedebilir." dedi.
Üç büyük merkez ilçesine rağmen Valilik başta olmak üzere birçok önemli kurum, kuruluş ve işyeri bu civarda yer aldığı için Cumhuriyet Caddesi Van'ın kuruluşundan bu yana en işlek cadde olmaya devam ediyor. Bu durum da nüfusu her geçen gün büyüyen ve otopark konusunda önlemi bulunmayan kentte, insan kalabalığının ve araçların bir noktada toplanmasına ve trafiğinin giderek içinden çıkılmaz hale gelmesine neden oluyor.

TRAFİĞE ÇÖZÜM ARAYIŞI
Kent trafiği ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Caddesi'nde araçlara park yasağı getirmek istedi.
Belediye, bir süre önce de araçların var olan otoparklara park edilmesini istemişti.
Ancak vatandaşlar, otopark konusundaki uyarılara uymazken, emniyet trafik yetkilileri de düzenlemenin kendi sorumluluğunda olduğunu belirterek Cumhuriyet Caddesi'ndeki park yasağına izin vermemişti.
Kentin trafiği içinden çıkılmaz bir hal almaya yüz tutmuşken, çevre yolunun ardından "Şehirlerarası Terminal" Projesi de tartışma konusu oldu.

OSB'NİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Şehirlerarası Terminal ile ilgili yer konusunda tartışmalar yaşanırken, kentin trafiğinin rahatlatılabilmesi için bazı öneriler de ortaya atılıyor. 
OSB'nin bu konuda, merkezde belli bir noktada yığılan insan ve araç kalabalığını il merkezinin dışına taşımayı amaçlayan "Van Minyatür" adıyla andığı bir önerisi var.

"TRAFİK RAHATLAR"
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt, bazı önemli kurumların il dışındaki belli noktalara taşınmasıyla hem kente modern bir görüntü sağlanacağını hem de trafiğin rahatlayacağını söyledi.
Marmara'da, Haliç'te bunun uygulandığını belirten Bozkurt, şunları söyledi:
"Bunu biz de yapabiliriz. Belediyenin imkânları var, bunu yapabilir. Göl, Van Kalesi, Hoşap Kalesi gibi yerleri içine alan bir bölgede, Haliç gibi… Erciş yolu üzerinde düşünülebilir. Çiçekli tarafı… AVM, otogar, şehir stadı, otel, önemli resmi kurumlar, kafeterya, her kurum birer yer alır burada. İnsanlar buralara yönelir ve şehrin trafiği de rahatlar. Kent olumlu yönde gelişim gösterir."

"TURİST YÖNELİR"
İlin önemli değerlerinin buralara aktarılabileceğini, bu sayede iç ve dış turizm konusunda da bir yenilik olacağını belirten Bozkurt, "İlin önemli değerleri var, kahvaltısı, yemek çeşitleri, diğer turistik değerler buralara aktarılabilirse gelen turist de buralara yönelir. İyi bir 'Van Minyatür' Projesi, hem Van halkı hem de yerli ve yabancı turistler için gerçekten harika olur. Van'a aynı zamanda modern bir görüntü sağlar."Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı