Van Kurdi^Der Eşbaşkanlıkla yönetilecek

Yeni yönetimini belirleyen ve Eşbaşkanlık sistemine geçen Van Kurdi^Der Eşbaşkanı Jinda Rugeş Kaçak, yeni Kürtçe eğitim yılı için kayıtların Pbugün başlayacağını belirterek vatandaşları Kürtçe eğitim için kayıt yapmaya çağ?

VAN 21.10.2013 10:02:56 0
Van Kurdi^Der Eşbaşkanlıkla yönetilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
Haber: Oktay CANDEMİR
İki hafta önce yaptığı kongre ile yeni yönetimini belirleyen ve Eşbaşkanlık sistemine geçen Van Kurdi-Der yönetimi dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Van Kurdi-Der Eşbaşkanları Jînda Rugeç Kaçak, Ökkeş Kava, Kurdi Der eski Başkanı ve yeniden yönetime seçilen İsmail Aşkan ile yöneticiler katıldı.
Basın toplantısında konuşan Van Kurdi-Der Eşbaşkanı Jînda Rugeş Kaçak, Van Kurdi-Der´in yeni yönetiminin Jînda Rugeş Kaçak, Ökkeş Kava, Baran Demîr, Fethullah Uçmaz, Süleyman Özdaşli, Îsmaîl Aşkan, Tehsîn Tîmur ve Erdal Sayyigît´ten oluştuğunu açıkladı.
Van Kurdi-Der´in Kürtçe eğitim için hazırlıklarının tamamlandığını ve bugün başlayacak olan Kürtçe eğitim kayıtlarının 5 Kasım´a kadar süreceğini belirten Kaçak, Başbakan Erdoğan´ın açıkladığı Demokratikleşme paketinde yer alan ´Özel okullarda Kürtçe eğitim´ maddesinin anadilde eğitim talebini karşılamadığını belirterek şöyle konuştu:  " Özel okullarda anadilde eğitim yabancı diller için verilir. Burası Kürdistan ve milyonlarca Kürt yaşıyor. Bizler anadilde eğitim anaokuldan başlayarak üniversiteye kadar verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden halkımıza derneğimizin düzenleyeceği Kürtçe eğitimlere katılmaya çağırıyoruz."