Van Kahvaltısı tez konusu oldu

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri Kübra Paycu, Dilan Yanen Van Kahvaltısı'nı tez konusu yaptılar. Öğrenciler kahvaltı ile ilgili bilgileri de 'Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı sahibi Harun Konak'tan aldılar.

VAN 21.11.2014 09:18:02 0
Van Kahvaltısı tez konusu oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
             Konuyla ilgili açıklama yapan Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı sahibi Harun Konak, Van Kahvaltısı'nın dünyaca tanınmaya başlandığını, artık üniversitelerde tez konusu olduğunu dile getirerek, kahvaltının tanıtımına katkı sunmayı başardıkları için mutlu olduklarını anlattı. 

               Van Kahvaltısı'nın özünde Van olduğunu anlatan Konak, "Bu şehrin dağ kekiğiyle beslenen süt kuzularından yapılan kavurması, o eşsiz şifalı dağ otlarıyla yapılan çerçi, tel, küp, kaşar, otlu peynirleri, tereyağları, çörekleri, su değirmeninde öğütülmüş katkısız buğday, çavdar unu ve yulaf ekmeği, tanda yapılan lavaş ekmeği ve saymakla bitiremeyeceğimiz meyve reçelleri karakovan petek, süzme, yayla balı, manda kaymağı, 2 bin 700 yıllık kavut, murtuğa tariflerini anlattık" ifadelerini kullandı. 
Öte yanda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencileri Gülsüm Ayyıldız, Berivan Çıplak, ve İshak Çakır'ın da Van Kahvaltısı'nı tez konusu yaptığı ifade edildi.    

        Bölge: Fahrettin Yiğit