'VAN İŞGEM BÜYÜYOR' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Van İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu, Ocak 2016 tarihinde başlatılan ve 24 ay süresince yürütülecek olan ‘Teknik Destek Projesi’ ve ‘Van İŞGEM Büyüyor’ projeleri hakkında bilgi vermek üzere basınla bir araya geldi.

VAN 26.05.2016 18:01:00 0
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, girişimciliği geliştirerek bölgesel kalkınmaya güç katacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik, sürdürülebilir bölgesel kalkınma hedefini, girişimcilerin güçlendirilmesine yatırım yaparak uyum yeteneklerinin artırılması yoluyla hayata geçirecek olan ‘Teknik Destek Projesi’ ve ‘Van İŞGEM Büyüyor’ projelerinin hız kazandığını belirtti.

Projenin hedeflerini açıklayan Gedik, “Van İŞGEM Teknik Destek Projesi, kentte ve bölgede sektörel çeşitliliğin, sürdürülebilir ve başarılı işletmelerin, KOBİ'lerin rekabet ve pazarlama gücünün artırılmasını, kolektif çalışma ruhu ile ortaklık kültürünün oluşturulmasını, insan kaynaklarının ve sermaye gücünün kentte tutunmasını ve büyümesini hedefliyor. Van Sanayici ve işadamları Derneği (VANSİAD) ve Van İŞGEM'in ev sahipliğinde gerçekleşecek etkinliğe, Van ve bölgesel ekonomik kalkınma hedefine destek sunan aktörlerin yanı sıra projenin hayata geçirilmesini sağlayacak olan uzmanların da bulunduğu 200'ü aşkın davetli katılacak.” dedi.

“Proje işsizliğin azaltılmasını amaçlıyor”

Van ve bölge halkına istihdam sağlayacak projenin 5 ay önce başladığını ve toplamda 2 yıl süreceğini belirten Gedik, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali işbirliği kapsamında yürütülen, İPA Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde hazırlanan ve yararlanıcısınınVANSİAD ve Van İŞGEM'in olduğu Van İŞGEM Teknik Destek Projesi Ocak 2016'da yürütülmeye başlanmıştır. İki yıl sürecek olan Proje kapsamında bölgede ve Van'da girişimciliğin güçlendirilmesi yoluyla sosyo-ekonomik kalkınmaya katkı sunulması amaçlanmaktadır. Girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyen ve kolaylaştıran, böylelikle işletmelerin hayatta kalma ve büyüme olanaklarını arttıran bir istihdam sağlama ve iş kurma modelini hayata geçirerek sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanması, yıllık gelir ortalamasının arttırılması ve yeni girişimlerde işe alınan kişi sayısını arttırarak işsizliğin azaltılmasına destek olunması hedeflenmiştir.” ifadelerini kullandı.

“İŞGEM’e 30 adet modern iş yeri açılıyor”

Projenin temel kazanımları Van İŞGEM'in kurumsal kapasitesinin, hizmet altyapısının iyileştirmek olduğunun altını çizen Gedik, "Proje süresince Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van'da iş kuluçka hizmetleri, girişimcilik ve KOBİ destekleri konusunda seminerler gerçekleştirilecektir. Teknik desteğin ikinci bileşeni kapsamında Van İŞGEM bünyesinde bulunan ve gelecekte bulunacak olan işletmelerin potansiyel büyüme noktalarına odaklanılarak, modern işletme teknikleriyle bilgilendirilerek güçlendirilmesini hedeflenmektedir. Proje kapsamında destek hizmeti alan işletmelerin teknik kapasitelerinin arttırılması için eğitim ve danışmanlıkların verilmesi ve iş planlarının hazırlanması için destek sağlanacaktır. Bu proje İŞGEM için dönüm noktasıdır. Projemizin üç birleşeni var. Projenin asıl adı ‘Van İŞGEM Büyüyor’ projenin alt başlıklarından bir tanesi de bu ‘Teknik Destek Projesi’dir. Ayrıca eğitim ve danışmalıklar içeren bir projedir ve diğer birleşeni de inşaat ayağıdır. İnşaat ayağında da 30 tane farklı ölçeklerde yeni modern iş yerlerinin yapılmasıdır. Tabi bu kapsamda çok amaçlı salonumuzun yapımı da var.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 

 İŞGEM, bu proje ile büyüyecek