Van için önemli... Proje dosyası, Bakanlık onayına sunuldu

Van’da hayvancılığın modern ve yerleşim yerlerinin dışında yapılması için Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) proje dosyası uzun uğraşlardan sonra hazırlanarak T

VAN 14.09.2018 17:35:35 0
Van için önemli... Proje dosyası, Bakanlık onayına sunuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Uzun zamandır kent gündemini meşgul eden şehir içindeki hayvancılık işletmelerinin çevrede yarattığı olumsuz etkileri azaltmak, hayvancılığın modern tekniklerle yapılması ve kümelenme çalışmaları için başlatılan TDİ OSB Projesi uzmanların uzun uğraşları sonucu bakanlık onayına sunulmak üzere gönderildi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası TDİ OSB Proje Ofisi  tarafından yürütülen Projede, Van Valiliği daha önce tarafların katılımıyla toplantılar düzenledi. İlgili tarafların görüş ve önerilerinden sonra Proje dosyası nihai halini aldı.

Van Valiliği onayı ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonun da onayıyla Proje dosyası Bakanlık onayına sunuldu.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Biner, uzun zamandır oda bünyesinde bulunan TDİOSB  Birimi'nin yoğun emek vererek Proje Dosyasını hazır hale getirdiklerini belirterek; “Çok iyi biliyoruz ki Van’ın lokomotif sektörlerinin başında hayvancılık geliyor. Bu amaçla başlattığımız projemizde sona doğru yaklaşıyoruz. Hazırladığımız proje dosyasında proje alanı, proje uygulamaları ve yapılacak modern işletmelerle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. TDİ OSB Müteşebbis Heyetinde yer alan ortaklarımızın da büyük destekleri ile Van’ı hayvancılık merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Sayın Valimizin destekleri ve bizlere katkıları ile projemiz bakanlık onayına sunuldu” ifadesini kullandı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Biner, yıllık 11.750 adet besi sığırı yetiştilecek şekilde planlanan projede biometan gazı elde etmek için Biogaz Tesisleri, Yem Sanayi, Deri İşleme Sanayi, Et işleme ve Paketleme tesisleri, Soğuk Hava Depoları ile birlikte 3200 dönüm arazi de yem bitkileri üretimi alanının olacağını kaydederek; “Projemizin onaylanması ile Van bölgenin en modern ve iyi kümelenmiş hayvancılık tesislerine sahip olacaktır” ifadesini kullandı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, TDİOSB Proje Dosyasının bakanlığa gönderilmesinde destek veren Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş’ı makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.

 

TDİ OSB Müteşebbis Heyetinde Van Büyükşehir Belediyesi, VANTSO, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Gevaş Belediyesi, Gürpınar Belediyesi, YİKOB, Van Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Bbirliği ve VANTBO yer alıyor. / Prestij Haber Merkezi

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör:
antalya escort