Van Gölü’ne dikkat çekecekler

Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkarılması ve Van Balığı’nın korunması amacıyla şimdiye kadar çeşitli etkinliklere imza atan ve özellikle de sosyal medyada bu konudaki mesajlarıyla duyarlılık oluşturmaya çalışan Vangölü Aktivistle

VAN 11.09.2017 12:01:33 0
Van Gölü’ne dikkat çekecekler
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van ve bölge için önemli bir değer olan ancak günden güne kirlenen Van Gölü için duyarlı birçok çevre konunun hassasiyetine dikkat çeken açıklama ve etkinliklerde bulunuyor. Bunlardan öne çıkan ve farklı etkinliklerle dikkat çekenlerden birisi de Vangölü Aktivistleri Derneği. Özellikle sosyal medyadaki mesajlarıyla Van Gölü'ne dikkat çeken, ancak bununla yetinmeyerek birçok etkinlik de gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri Derneği, "Van Gölü kirlilikten kurtarılsın, Van Gölü Koruma Kanunu çıkarılsın" ısrarında...

 

BİSİKLET TURU
Dernek üyeleri, “Başka Van Gölü yok, İnci Kefali zamansız avlanmasın” sloganıyla 30 Ağustos - 1 Eylül 2017 tarihleri arasında 430 kilometrelik Van Gölü Bisiklet Turu düzenledi.
Bitlis’in Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar beldesinde başlatılan ve 3 gün süren bisiklet turu yine Aydın beldesinde son buldu. Aktivistler bu etkinlikle hem Van Gölü'ne, hem de endemik bir tür olan Van Balığına (inci kefali) dikkat çekti.

 

SÜPHAN DAĞI’NA TIRMANDILAR
Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri, 4-5 Eylül 2017 tarihlerinde de, Van Gölü Koruma Kanunu’nun TBMM’de ele alınmasına dikkat çekmek amacıyla, 4058 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı tırmanışını gerçekleştirdi.
Ankara’dan da dağcıların yer aldığı ve Van Patika Doğa Sporları Dağcılık Kulübü’nün de destek verdiği tırmanış, 14 kişiyle gerçekleştirildi. 
Dernek üyeleri, dağın zirvesinde, Van Gölü’nün önemine dikkat çeken dövizler açtı.

 

KIYI ETKİNLİĞİ
Gazetemize konuşan dernek üyeleri, derneğin bu konudaki eylem ve etkinliklerinin süreceğini söyledi.
Buna göre, Vangölü Aktivistleri Derneği üyeleri 19 Eylül günü de, Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek amacıyla kıyı temizliği gerçekleştirecek. 
Bu etkinliği de derneğin Tatvan ekibi gerçekleştirecek.  

 

FUARDA DA DİKKAT ÇEKİLECEK
Van’da, 28 Eylül - 1 Ekim 2017 tarihleri arasında Van Turizm ve Seyahat Fuarı’nın 8’incisi düzenlenecek.
Fuarda da yine dernek tarafından Van Gölü Koruma Kanunu ile Van Balığı’nın neslinin devam ettirilmesi konuları ele alınacak.
Dernek yetkilileri, fuar kapsamında düzenlenecek programlarda Van Gölü Koruma Kanunu konusuna dikkat çekmeyi planlarken, İnci Kefali’nin tanıtımı ve neslinin sürmesi konusunda da hem bilgilendirmenin yapılacağını, hem de farklı yemek çeşitlerinin misafirlere sunulacağını ifade etti.

 

VAN GÖLÜ YOKSA VAN DA YOK!
Van’ın, Van Gölü ile bilindiğini ve aynı zamanda gölün hem Van, hem bölge için de önemli bir ekonomik değer olduğunu belirten dernek üyeleri, “Van Gölü’nü korumayı kendimize görev olarak biliyoruz. Van Gölü Koruma Kanunu mutlaka çıkmalı. Bu kanun çıkmazsa Van Gölü’nü kaybedeceğiz. İyi biliyoruz ki Van Gölü yoksa Van da olmaz. Tüm herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştular.

 

Özel Haber: Adil HARMANCI 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi