Van Gölü 'Mavi Bayrak'a kavuşacak!

Van Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde Temmuz ayından itibaren yürütülen 'Mavi Bayrak Projesi' ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi. Ağartı sahilinde ölçüm ve fizibilite çalışmaları yapan belediye, sahillerle ilgi

VAN 3.10.2015 12:38:47 0
Van Gölü
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Projeye, sahilde bulunan ilçe belediyeleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, TMMOB Temsilciliği, VAN TSO, VASKİ, TÜRSAB Temsilciliği ve birçok kurum destek sunuyor.
Hayata geçirilecek olan Mavi Bayrak Projesi ile amaçlanan sadece yüzme suyu kalitesinin arttırılması değil, plajın temizliği, çevre yönetimi, can güvenliği hizmetleri, çevre eğitimi ve bilinçlendirme de bu çalışmanın ana maddeleri içerisinde yer alıyor. Van Gölü sahili için ilk olma özelliği taşıyan projenin başarıya ulaşması için kurumlar çaba gösterecek. Berrak yüzme suyu ve eşsiz doğal güzellikleri ile beraber bölge halkı için vazgeçilmez bir değer olan Van Gölü'nün tüm sahillerinde Mavi bayrağı dalgalandırmayı amaçlayan Van Büyükşehir Belediyesi, proje ile plajda ekolojik yaşam dengesini de göz önünde bulundurarak, özellikle göle kıyısı olan ilçeleri cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyor. Mavi bayrağın olduğu plajda olması gereken standartlar ise, yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği, çevresel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi, plaj düzeni, emniyetin sağlanması, çevre yönetimi şeklinde sıralanıyor.


Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -