Van Gölü Aktivistleri Derneği, "Van’a sahip çık" tagıyla destek istiyor; "Hastanenin yeri, yeşil alan olsun"

Eski Van Devlet Hastanesinin yer aldığı alanın TOKİ tarafından satışa çıkarılması, Van’da tepkilere neden oldu. Van’ın giderek betonlaştığını savunan ve söz konusu alanın yeşil alan olarak kalmasını isteyen Van Gölü Aktivistle

VAN 16.01.2019 10:34:09 0
Van Gölü Aktivistleri Derneği, "Van’a sahip çık" tagıyla destek istiyor; "Hastanenin yeri, yeşil alan olsun"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, 2011 yılındaki depremde kullanılamaz hale gelen İpekyolu ilçesi Tepebaşı mevkiindeki eski Van Devlet Hastanesi buradan taşındıktan sonra hastanenin yer aldığı alan boş kaldı. 

Zamanla bazı kurumların araç parkı haline gelen 1.750 metre karelik alan, geçtiğimiz Cuma günü TOKİ tarafından 53.438.000 TL bedelle açık artırma ile satışa çıkarıldı.

Satış gerçekleşmesi durumunda, alanın yarısı konut, diğer yarısı da park ve yol olacak.

YEŞİL ALAN OLSUN!

Bu arada Van’da, TOKİ’nin aldığı bu karara tepkiler de gecikmedi.

Van Gölü Aktivistleri Derneği, sosyal medyada #VanaSahipÇık tagı açarak, söz konusu alanın betonlaşmasını değil, park-bahçe, ya da kültür-sanat faaliyetlerinin olduğu bir yer olmasını istediklerini açıkladı ve kullanıcılardan destek istedi.

DESTEKLER ÇIĞ GİBİ

Yapılan bu paylaşım üzerine ise, instagram, twitter ve facebook gibi sosyal medya kullanıcıları kısa sürede #VanaSahipÇık tagı için yüzlerce destek mesajı paylaştı ve binlerce beğeni yaptı.

Kullanıcılar, yaptıkları paylaşımlarda, söz konusu alanın yeşil alan olarak Van'a kazandırılmasını talep etti.

ÇAYI ETKİNLİĞİ

Van Gölü Aktivistleri Derneği, konuyu sosyal medyaya taşımakla yetinmedi, duyarlılığı artırmak için, Dolayi Çayevi’nde bir buluşma etkinliği de tertipledi.

Aktivistlerin yanı sıra Van’ın yeşil kalmasını isteyen herkesin her Salı günü saat 19.00’da katılabileceği öğrenilen çay sohbetinde Van’ın betonlaşmasına dikkat çekileceği belirtildi.

Bu arada Dolayı Çayevindeki ilk buluşma dün akşam gerçekleşti.

“NEFES ALAMAZ DURUMA GELECEĞİZ!”

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel, Van’ın yeşil kalmasını isteyen herkesi, başlattıkları duyarlılık çalışmasına destek vermelerini istedi.

Van’ın sürekli büyüdüğünü ve gerekli önlemlerin alınmaması durumunda, kentin yaşamsal olarak ilerde içinden çıkılmaz bir hal alacağını ifade eden Özel, “Bakıyorsunuz her taraf betonlaştı. Van sürekli büyüyor. Belki 6-7 yıl sonra insanların nefes alacağı hiçbir yer kalmayacak. Eski Devlet Hastanesi yeri de park-bahçe, ya da kültür-sanat faaliyetlerinin olduğu bir yer olarak değerlendirilebilir. İlle de betonlaşması mı gerek?” diye sordu.

 “Vanlılar sessiz kalmasın diye çayda bir araya geldiklerini” ifade eden Özel, herkesi Van’ın geleceği konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi