Van fuarlarla farkını ortaya koyuyor

Ajans Asya Fuarcılık tarafından 14-17 Nisan tarihlerinde altıncısı düzenlenen Yurt içi ve yurt dışından 70 firmanın katıldığı Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı TSO, OSB ve Ajans Asya Fuarcılık tarafından değerlendiril

VAN 17.04.2016 22:24:41 0
Van fuarlarla farkını ortaya koyuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yapılan değerlendirmelerde fuarın oldukça verimli geçtiği kent ekonomisine ciddi anlamda katkı sağladığı söylendi.

 "Van Farkını Fuarlarla Ortaya Koyuyor"

Van'ın bir çekim merkezi konumunda olduğunu dile getiren Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva,"Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarımızın bu yıl Van'da altıncısını düzenledik. Fuarımıza ana sponsor olan Tümosan firması gelecek yılda aynı istek ve arzu ile yine ana sponsor olarak katılacaktır. Bu Van ili için sevindirici bir durumdur.  Özellikle ekipman stantlarındaki yoğunluk bizleri mutlu etti. Bunlar her yıl fuarın daha da gelişmesine katkı sunacak gelişmelerdir. Özellikle bölgedeki çatışmalı ortam içerisinde bu fuar Van'ın yıldız şeklinde parlıyor olmasının bir işaretidir. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak amacımız burada Van'ın çekim merkezi haline gelmesi ve bölgenin yöneten yönlendiren kenti olma özelliğini ortaya çıkarmaktır. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bölge için Van'ın aynı zamanda fuar ve kongre merkezi olması yönünde de bu tür faaliyetler ile farkını ortaya koymaktadır. Van bugün Türkiye'nin batı kentlerinin birçoğundan güvenlidir. Çok daha rahat yaşanılınabilinir bir kent özelliğini taşıyor. Bizimde varlık sebebimiz, temsiliyet noktamız bu varlığımızı ön plana çıkarma çalışmalarımıza hizmet etmektir. Ben başarılı bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Destek veren bütün kesimleri kutluyorum" dedi.

"Bu Fuarı Gerçekleştirmek Kahramanlıktır"

Bölgede yaşanan çatışmalı ortamda Van'da böylesi bir fuarın yapılması kent için katkı sağlayıcı olduğunu dile getiren OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt, " Bilindiği üzere 2015 yılının Temmuz ayından itibaren PKK ile Devlet arasındaki çatışmazlık süreci sona erdi. Dolayısıyla bölgemiz bu tarihten itibaren çok ciddi çatışmalar, sokağa çıkma yasakları, hendekler, barikat siyaseti ile gündeme geldi. Her ne kadar olağan koşullar devam eder gibi gözükse bile bu çokta Türkiye kamuoyuna yansımadı. Böylesi zorlu bir süreçte bu tür bir organizasyonun yapılıyor olması gerçekten kentimizde olağan hayatın devam ediyor anlamındaki mesajı çok net bir şekilde bölge ve Türkiye kamuoyuna verilmiştir ve bizi oldukça sevindirmiştir. Fuara il ve il dışından çok ciddi katılım sağlandı. Firmalar ile birebir yaptığımız görüşmelerde çok ciddi satışların gerçekleştiğini gördük. Buda kentin üreticilerini ve iş dünyasını oldukça sevindirdi. Özellikle kentimiz için bölgede çatışmadan kaynaklı ticaret için güvensizliğin ortadan kaldırılması adına önemli bir adım olmuştur. Kentimizde üretilen ürünlerin gerek bölge gerekse de Türkiye kamuoyuna tanıtılması ile ilgili fuarların önemi birkez daha ortaya çıkmıştır. Bilindiği gibi ekonomi çok nazik bir sistemdir. Özellikle huzur olan bölgelerde ekonomi kendisini güvende hisseder. Siyasi istikrar ve güvenliğin olduğu yerde ekonomi büyüyüp gelişebilir. Bu anlamda ilimize de psikolojik olarak bir yansıması vardır. Diğer taraftan da somut olarak, fuarda ciddi anlamda satışlar gerçekleşti. Bununda Van'ın ekonomisine ciddi manada katkı sağlayacağına inanıyorum. Kentte birlik ve beraberliğin bu vesile ile ortaya çıktığını da gözlemlemekteyiz. Fuar organizasyonunu düzenleyen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Böylesi bir süreçte fuar düzenlemeleri büyük bir kahramanlıktır. Bizde kendilerine destek olduk, lobicilik faaliyetlerinde birebir görüşmeler sağladık. Dolayısıyla beklentilerimizin üstünde bir katılım gerçekleşti. Kentte yapılacak tüm fuarlara katkı sunmaya hazırız" dedi.

"Van Fuarlar İle Türkiye'de Trend Yakaladı"

Van'da düzenlenen Fuarların Türkiye'de bir trend yakaladığını söyleyen Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler," Bilindiği üzere fuarımızın bu yıl altıncısını düzenledik. Açılış gününde de dile getirmiştim, bu fuardaki hedefimiz ilimizin ekonomisine yaklaşık 50 Milyon TL'lik bir katkı sağlamaktı. Şuanda bunu başardığımıza inanıyorum. Bu yıl ki fuarımız gayet verimli geçti. Şunu söylemekten çekinmiyoruz, artık Van Fuarlar ile Türkiye'de bir trend yakaladı. Türkiye'nin hemen hemen tüm kesimlerinde ses olmaya başladı. Buda ilimiz adına olumlu gelişmelerdir. Bu yıl fuarımıza katılan birçok firmamız gelecek yıl içinde şimdiden katılacaklarını söylediler. Bu fuarlar ve gelişmeler Van'ın potansiyelinin ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Gelecek yıl için yanı başımızdaki İran pazarının da fuarlara katılmalarını sağlayacağız. Bizim burada hedefimiz her zaman olduğu gibi fuarlarımız ile ilimizi uluslar arası arenaya taşımaktır. Bunu da gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Yaz aylarında iki tane büyük fuar organizasyonu yapmayı hedefliyoruz. Van'ın cazibe merkezi olduğunu bu tarz büyük organizasyonlar ile düzenlediğimiz fuarlarımız ile kanıtlayacağız" şeklinde konuştu. 

İlhan Siyahtaş VANSESİ GZT