Van Fenerbahçe Futbol Okulu Antalya yolcusu

Van Fenerbahçe futbol okulu, yetenekli gençleriyle Antalya'da yapılacak kampta görücüye çıkıyor. Fenerbahçe spor okulları Antalya kemer futbol kampı 29 Ocak'ta başlıyor. Burada beğenilen futbolcuların ileride Fenerbahçe’de oynama şans?

VAN 10.01.2018 09:41:54 0
Van Fenerbahçe Futbol Okulu Antalya yolcusu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Bölge: Salih Deniz
     Yaklaşık 5 gün sürecek ve 2 Şubat'a sona erecek olan kampa Van Fenerbahçe futbol okulu da katılıyor.
2003-2010 doğumlu yaş gruplarının yapacağı futbol müsabakalarını Fenerbahçe alt yapı sorumluları Müjdat Yetkiner ve alt yapı hocaları Saffet akbaş, Kemalettin Şentürk, Mustafa dülger izleyecek.
    Burada beğenilen sporcular ise Fenerbahçe'ye kazandırılacak.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Van Fenerbahçe futbol okulu sorumlusu Oktay Belli, "Kampın amacı Türkiye geneli okullarımızı bir araya getirilerek, farklı illerden gelen çocukları ve sporcuları birebirleriyle kaynaştırmak ve erken yaşta sorumluluk duygusu  takım  ruhu  ve sportif  bilinç  kazandırmaktır. Sportif anlam da teknik gelişimlerine katkı sağlanmaktadır. Okullar arasında oynanacak müsabakalarda her yıl düzenlenen sömestre ve yaz Kamplarında yapılan taramalar neticesinde kulübümüz alt yapı takımlarına birçok Vanlı yetenekli sporcu kazandırmıştır" dedi.
   Van Fenerbahçe futbol okulu sorumlusu Oktay Belli,  "Van Fenerbahçe futbol okulu Antalya gidilecek kafilesinde,  Selami Kestan 2003,  Muhammed Kaya 2003,  Mustafa Tutgac. 2003,  Mücahit yıldız 2003,  Muhammed Can 2004,  Onur Mutlu 2009, Umut Civan 2008,  Suran  İldan 2008,  Muhammed  Kaya 2006, Sedat Erfan 2007, Diyar Işık  2006, doğumlu  sporcular yer alıyor" şeklinde konuştu.
    Bu kampta her yıl Fenerbahçe fikir tepe tesislerine oyuncu veren Van Fenerbahçe futbol okulu sorumlusu Oktay Belli, "Amacımız  Türk Millî  Takımıza ve Fenerbahçe'mize sporcu  yetiştirmektir. Topluma iyi bireyler yetiştirmek amacındayız. Van Fenerbahçe futbol okulumuz yaz ve  kış kayıtlarımız devam  etmektedir. Yetenekli çocukları bekliyoruz. Çalışmalarımız Cumartesi Pazar günleri 90 artı halı Saha da devam etmektedir. Şu anda 100'e yakın sporcumuz deneyimli 4 antrenörümüzle eğitimlerini sürdürmektedir diyen Belli, Zaten altyapı eğitimi demek, futbolu çocukların gelişim özelliklerine göre düzenlemek demektir. Çocuklar futbola göre değil, futbol çocuklara göre düzenlenir. Oktay Belli, sorunun değil, çözümün parçası olarak hayatımı Türk futbolu için adamak istiyorum" dedi.
    Oktay Belli kimdir?
    Kariyerinde Belediye Vanspor'da 4 yıl şampiyonluk yaşayan ve daha sonra 2000 yılında süper ligin köklü takımlarında Gaziantepspor'a 3 yıllık imzayla profesyonelliğe ilk adımı atan Belli,  ardından Diyarbakır Amedspora 1 yıllığına anlaştı. 2 Yıl Konya karamanspor'da futbol hayatına devam etti.  
    Son olarak 3 lig takımlarından Kilisspor'da forma giyen Belli,  yaşadığı sakatlıkları atlattıktan sonra, Bölgesel Amatör Lig takımlarında forma giymeye başladı. Baskalespor, Elazığ'da Kovancılarspor ve son olarak da Van  İpekyoluspor'da forma giyen Belli oyunculuğu bıraktı. Futbolu çok seven Oktay Belli, bu kez futbol hayatına anternör olarak devam etmeye başladı. Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Başkalespor'da Battal Sarıca'ya yardım antrenör olarak göreve başladı. Van 1. Amatör küme takımlarından Edremitspor'da görev alan Belli, takımı namağlup Play Offa çıkarttı. Daha sonra Bal takımlarından Başkalespor'da teknik sorumlu görev yapan Belli, şu anda ise Van Fenerbahçe Futbol Okulu teknik sorumlusu olarak görev yapmaktadır.