Van esnafının vergi affı hayali suya düştü.

VİDEO HABER Van'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Van'da vergini terkinin söz konusu olmadığını söyledi.

VAN 1.10.2014 16:33:44 0
Van esnafının vergi affı hayali suya düştü.
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da yapılan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Eylül ayı ihracat rakamları toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ‘Van’da vergini terkini yapacak mısınız?’ sorunu yanıtlayan Bakan Zeybekci, bunun söz konusu olmadığını söyledi.

 

Vanlı esnafın beklediği vergi borçlarının terkini için umutlar tükendi. 2011 yılındaki depremden sonra biriken borçların terkini uzun süredir gündemde olmasına rağmen Bakan Zeybekci, bu terkinin olmayacağını belirterek Van esnafının umutlarını tamamen bitirmiş oldu.

 

Vanlı esnafın vergilerin affıyla ilgili şuan bir çalışma olmadığını söyleyen Bakan Zeybekci, “Çaresizlikten dolayı kredi kullanmak zorunda kalan insanlar gibi bakın Türkiye’de tasarruf oranlarının en çok arttığı dönemler kriz anlarıdır. O anda insanlar çekilir ve tasarruf yapmaya başlarlar. Türkiye’de tasarruf oranları artar ve bankaların elinde genellikle para şişer ve paranın kullanacak yeri olmaz. İnsanlar tüketmek istemez, insanlar harcamak istemez, insanlar yatırım yapmak istemez. Vergi ile ilgili de yüzde 30’lar civarında tahsilat oranı tabi Van’ın özel durumu var. Depremden dolayı tecil edilen vergilerde bazı vatandaşlarımızın tecil edilmesine rağmen ödemesi işte tecil edilen bazı rakamların ödenmeyen bazı rakam olarak görülmesi gibi sağlık bir rakam ortaya çıkmıyor. Bunu biraz beklemek lazım, bu vergilerin affıyla ilgili de benim bildiğim şuan bir çalışma yok. Ama bu ödeme ile ilgili, zamana yayma ile ilgili işte başka kolaylıklarla ilgili çalışma yapılır mı? O yapılabilir ama terkin ile ilgili Hükümetimizin şuanda bir çalışması mevcut değil. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Zaten biz siyaseti de farklı bir şekilde yapmadık ve yapmamaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.