Van elektrik kesintisinden etkilenmedi

VİDEO İZLE Türkiye genelinde bugün yaşanan elektrik kesintisi hayatı felç ederken kesintiden etkilenmeyen tek şehir ise Van oldu.

VAN 31.03.2015 18:14:00 0
Van elektrik kesintisinden etkilenmedi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bugün saat 10.30 sıralarında enerji nakil hatlarında yaşanan bir sorun nedeniyle tüm Türkiye'de elektrikler kesildi.

Konuyla İlgili İLKHA muhabirine açıklama yapan VEDAŞ Sistem İşletme Grup Müdürü Ali Cantürk Demir, Türkiye geneli kesintinin sebebinin henüz bilinmediğini ancak enerjiyi İran'dan alan Van'ın kesintiden etkilenmediğini söyledi.

Ali Cantürk Demir; “Türkiye genelindeki sistemden bağımsız olarak burada enterkonnekte sistemden ayrı İran sisteminden beslenen bir izole sistem bulunuyor. Bu nedenle Hakkâri ilinin tamamında değil de belirli kısımlarında bazı ilçelerimizde enerji kesintisi vardır. Genel ilçe merkezlerinde ve il merkezlerinde büyük oranda enerji kesıntisi yaşanmadı. Saat 10.45 itibari ile enerji kesintisi diğer bölgelerimiz olan Bitlis ve Muş illerinde olmuştur. Onlar da 12.45 itibari ile kademeli olarak enerjilendirilmiştir. Şuanda bölgemizde enerji kesintisi sonlanmak üzeredir. Kademeli olarak hemen hemen her bölgeye enerji verilmiştir.” ifadelerini kullandı.