Van Ekonomist’ten ‘Başaramadık’ itirafı…

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve tartışmalara sahne olan Van Ekonomi Zirvesi’ni organize eden Van Ekonomist Dergisi sahiplerinden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “Tamamen temiz duygular ile girişimde bulunduğumuz Va

VAN 4.03.2015 21:30:49 0
Van Ekonomist’ten ‘Başaramadık’ itirafı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Zirvenin küçük hesaplar sonucu istenilen başarıyı yakalayamadığını anlatan Zeki Yiğit ve Orhan Olgun, “28 Şubat’ta hazırlanırken tüm kurum ve STK’ları bir araya getirerek giriştiğimiz bu organizasyondan küçük hesaplar ile maalesef bütün Van kurban edilmiştir” denildi.
Açıklamada, kendilerine destek olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Van Ekonomist Dergisi Sahipleri Zeki Yiğit ve Orhan Olgun, “Bu zirveye hazırlanırken başta eski Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Büyükşehir Eş Başkanı Bekir Kaya,VANTSO Başkanı Necdet Takva,VATBO Başkanı Selman Toprak ve diğer tüm kurum ve STK’ların desteğini istemiştik. Van’ın sesini İstanbul’da tüm dünyaya duyurmak amaca ile yapılan bu zirve öncesi yukarıda saydığım tüm kurumların açık desteğini almıştık. Sağ olsunlar tüm kurumlar bize bu konuda destek oldular. Başta eski Van Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Sayın Bekir Kaya ve diğer kurum ve STK başkanlarına sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandılar.
 
“ERDOĞAN’IN ZİRVEYE KATILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programa katılması için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Yiğit ve Olgun, “Zirvenin ulusal basında yer alması için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir fırsat olacağını düşündük. Gerek biz, gerek ise valilik kanalı Cumhurbaşkanı nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Son 10 güne kadar da cumhurbaşkanlığı makamından programa katılıp katılmayacağı yönünde bir teyit alamadık. Bundan dolayı AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Gülşen Orhan hanımefendi ile görüşmeler yaparak kendilerinden destek istedik. Burhan bey bu konuda bize büyük destek oldu. Bir kaç defa bu yönde görüşmeler yaptı. Gülşen Hanım Cumhurbaşkanının son Amerika gezisinde büyük çaba harcadı ve bizim, valiliğimizin girişimi ve vekillerimizin desteği ile olumlu neticeye ulaştık. Ben her iki vekilimize de teşekkür ediyoruz. Bu saatten sonra birilerini suçlayarak bir yere varamayacağımızı düşünüyoruz. Bir diğer konu ise, Vanlı fotoğraf sanatçısı Ruşen Takva kardeşimden zirve esnasında Van’a ait bir fotoğraf sergisi yapması için ricada bulunmuştuk. Bu ricamıza destek vereceğini ifade eden Ruşen Takva her türlü desteğe hazırım ifadeleri bizleri mutlu etmişti. Programa sayılı günler kala yine güvenlik gerekçesi ile bu sergiyi gerçekleştiremedik. Bu konuyu Ruşen ile paylaştığım zaman saygı duydu. Ben sergiyi gerçekleştiremediğimizden dolayı büyük mahçubiyet içinde bulunarak bize her türlü desteği sunacağını ifade eden Ruşen Takva kardeşimden üzür diliyorum. Biz söyleyeceğimizi ifade ettiğimizi düşünüyorum. Bu bunu yaptı bu bunu dedi olaylarına artık girmek istemiyoruz.Olmadı başaramadık.Ben öncelikle programımıza teşrif eden sayın bakanlarımıza, sayın vekillerimize, Sayın valilerimize,  Van’dan ve Türkiye’nin değişik illerinden programa teşrif eden tüm hemşerilerimiz, yine programımıza icabet eden tüm Vanlı olmayan işadamı, STK ve kurum temsilcilerine, Programa sponsor olan tüm şirket ve kurumlara teşekkür ediyoruz. İstemimiz dışında kendilerini kırdığımız Van Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve tüm Van halkından özür diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi