Van Edremit ve Kalecik TOKİ'de susuzluk sıkıntısı bitmiyor

Van'ın Edremit ilçesinde, kiracı TOKİ kısmında yaklaşık 2 bin 500 evde 8 gündür su akmadığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesini istiyor.

VAN 31.10.2014 15:24:43 0
Van Edremit ve Kalecik TOKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
  - Edremit ilçesinde, kiracı TOKİ kısmında yaklaşık 2 bin 500 evde 8 gündür suların akmadığını belirten vatandaşlar isyan ediyor. Susuzluk sorununun çekilmez bir boyuta geldiğini ifade eden TOKİ sakinlerinden Seyithan Çelik,  “Yaklaşık 5-6 aydır TOKİ’de kalıyorum, doğru dürüst sularımız akmıyor. Sular bir hafta geliyor, diğer hafta yine kesiliyor. 8 gündür ise suyumuz akmadı. Daha önce TOKİ sakinleri olarak defalarca, AFAD İl Müdürlüğüne, kaymakamlığa başvurduk, suyumuzun akmadığını belirttik. Hiç kimse su sorunumuzu çözmedi. Hala bu sıkıntıyı çekiyoruz, artık yeter!”diyerek tepki gösterdi.

 

TOKİ konutlarına 2 kilometre mesafedeki dağlık alandan akan dereden su getirerek ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ancak oranın uzak olduğundan sıkıntı çektiklerini ifade eden Çelik, “Susuzluktan temizlik ihtiyaçları da giderilemiyor. Binaların her tarafı, merdivenler, evlerin içi adeta pislik içerisinde. Camide bile abdest alacak su bulamıyoruz.”dedi. Çoğu kişinin su sıkıntısı yüzünden TOKİ’den taşınıp başka yerlere göç ettiğini belirten Çelik, yetkililerin bir an önce su sorununu çözmesini istedi. (İLKHA)