Van Depreminden Kurtulan Aile, Ms Hastalığının Pençesine Düştü

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depreminin ardından Mersin'e yerleşen 10 nüfuslu ailenin, babayla birlikte 7'si MS hastalığı pençesinde kıvranıyor.

VAN 6.09.2013 16:44:07 0
Van Depreminden Kurtulan Aile, Ms Hastalığının Pençesine Düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depreminin ardından Mersin'e yerleşen 10 nüfuslu ailenin, babayla birlikte 7'si MS hastalığı pençesinde kıvranıyor. Yoksul aile, kendilerine bir yardım eli uzanmasını bekliyor.

Depremde evleri yıkılınca Mersin'e göç etmek zorunda kalan 10 çocukları olan 40 yaşındaki Yemen ve aynı yaştaki Fatma Arıkan çiftinin 6 çocuğu ile baba Yemen Arıkan'ın MS(Merkezi Sinir sistemi) hastalığına yakalandıkları belirlendi. Merkez Akdeniz İlçesi'nin Kurdali Mahallesi'nde 2 katlı bir evin zemin katında sağlıksız koşullarda yaşayan Arıkan Ailesi, depremden kurtuldu ancak, amansız hastalığın pençesinden kurtulamıyor. Hastalıkla, yaklaşık 1.5 yıl önce çocuklardan 15 yaşındaki Yasemin'in aniden rahatsızlanmasıyla tanışan aile, devam eden süreçte diğer 5 çocuk ve babanın da aynı hastalığı taşıdığını öğrendi. Arıkan çifti, evlenerek aileden ayrılan 3 büyük kız ile 11 yaşındaki Merve'nin de hastalığa yakalanmasından kuşkulanıyor.

ÖNCE İLİK KANSERİ SANILMIŞ

Günübirlik bulduğu inşaat işlerinde çalışarak geçimini sağlayan ve Kazancı ile ev kirasını güçlükle ödeyebildiğini belirten Yemen Arıkan, kızı Yasemin'i Mersin'deki hastanelere götürdüğünü, önce yanlış teşhisler konulduğunu ve ilik kanseri denildiğini aktardı. Yemen Arıkan şunları anlattı:

"Son yapılan muayene ve tahlillerden sonra, MS hastalığı olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine, İstanbul'da Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüm. Diğer çocuklarımı da görmek istediklerini söylediler. Onları da götürdüm ve yapılan taramada, diğer 5 çocukta daha aynı hastalığın olduğu ortaya çıktı. Şu an 6 çocuğum da MS hastası ve ilaç kullanıyorlar. Bende de aynı hastalık var. Hastalık nedeniyle sık sık karın ağrısı, ayaklarda şişme, diz ağrısı ve ateşlenme oluyor. Yürümekte zorluk çekiyoruz."

ÖMÜR BOYU İLAÇ KULLANILACAK

Hastalığın tedavisinin mümkün olmadığını kaydeden baba Arıkan, "Ömür boyu ilaç kullanılacak ve hastalığımızın sürekli gözetim altına tutulması gerekiyor. Devletimizin ve hayırseverlerin yardım etmesini bekliyorum. Şu an oturduğumuz ev 2 odalı ve rutubetli. Kirada oturuyoruz" diye konuştu.

Anne Fatma Arıkan da, çocuklarının hastalığı nedeniyle zor günler yaşadığını, ateşleri yükselen çocuklarının, sabaha kadar başında beklediğini söyledi.

MS hastası Yasemin Arıkan ise, rahatsızlık nedeniyle çok acı çektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Ben de arkadaşlarım gibi koşmak, oynamak, gülmek istiyorum ama bunu yapamıyorum. Hastalık nedeniyle, ara ara bayılıyorum ve hastanede serum veriyorlar. 1.5 yıldır bu rahatsızlığı çekiyorum."