Van çoğ xoştur onun için benana diyemiyorum!.

Yapılan haksızlıkları parçalanmışlıkları gördükçe kahroluyor, canların yanmaması noktasında yapılması gerekenleri yapmak yerine ideolog cambazlığı yapanları hazzetmiyor neden diye düşünüyorum!.

VAN 10.02.2016 18:43:08 0
Van çoğ xoştur onun için benana diyemiyorum!.
Tarih: 01.01.0001 00:00
 VAN ÇOĞ XOŞTUR

"Vanlıdır dedikleri Cılbırdır yedikleri,

Çoğ xoşuma gidiyor; Torpax başan dedikleri!.."

Van çoğ xoştur onun için benana diyemiyorum!.

Doğup büyüdüğüm memleketimi, herkesin hasretini çektiği ve özlemini duyduğu birtakım gelişmelere yapılanmalara birey olarak bende ilgi duyuyor kimisine seviniyor kimisine de özlüyorum!..

Yapılan haksızlıkları parçalanmışlıkları gördükçe kahroluyor, canların yanmaması noktasında yapılması gerekenleri yapmak yerine ideolog cambazlığı yapanları hazzetmiyor neden diye düşünüyorum!.

Dolayısıyla memleketimiz için söylenilmiş olan sözlere yapılanlara yapılması gerekenlere baktığım için sözü söyleyenden çok söylenmiş olana bakıyorum!.

Memleketime pozitif enerji katmak isteyenlerin dünya görüşü, düşüncesi hatta dinliliği dinsizliğiyle ilgilenmiyorum,

İlgilenmiyorum çünkü inanıp inanmadıklarından yapıp ettiklerinden sorumlu değilim…

En gıcık olduğum şey, her konuya muhaliflik koyma hastalığını aşamayanların tavırlarıdır. Efendim sen onu nasıl yazarsın, el cevap siz söyleyin sizi de yazayım hem de büyük harflerle!

Yaşadığı toplumda yapılması gerekenler ve söylenmesi gerekenler yerine salt pragmatist gözlükle değerlendirmeye çalışanlar,

Kendileri gibi inanmayan düşünmeyenlerin söyledikleri söz velev ki memleket hayrına olsa bile kabul görmemeli hatta reddedilmelidir anlayışına sahip olanlar bu memlekete en büyük darbeyi vurduklarına inanıyorum...

Bunların yaptıkları şey, hayatı boyu hiçbir şeyde başarı gösteremediklerinden dolayı, başkalarının başarısını minimumda olsa görmezden gelerek kendilerini teselli etmeye çalışmaktır. Bunun ne onlara ne de topluma hiçbir faydası olmadı bundan böylede olamayacak.

Bu memleket bizim, bizim bu insanlar bizim dolayısıyla bizim olan bizi anlatan bizi yazan bizi savunan kim olursa olsun takdire şayandır, alkışlanmalıdır diye düşünüyor sizleri Van manisiyle giriş yaptığım makalemi kahve keyfiyle özdeşleşmiş bir dörtlükle baş başa bırakıyorum.

"Bi çay ver menim babam" "Rahmet baban bi tane daha" "Gardaş tezele"

"De doldur da ne bağisan" "Allah vekil içim yanıp""Yeter gardaş cırıldım."

Eğer Van'ın ara sokaklarından birine girmişseniz, toplumun diplomasız aydınlarının oturdukları mekânlar olan kahvelere uğramadan geçmezsiniz. Oturunca garsona "Bi çay ver menim babam"

Çayı içen tadını alır almaz "Rahmet baban bi tane daha" hele bide tuzlu bulgur pilavlı Vanbalığı yemişse doğal olarak " Gardaş tezele" garson gecikince çayın tadı kaçmasın diye "De doldur da ne bağisan!"

Müşteri tuzlu balığın ve bulgur pilavının içini yaktığını artık itiraf eder ve kahveciye çıkışır " "Allah vekil içim yanıp" bu sefer garson yarıştırmaya çalışır adam mecburen artık yeter dese bile kar etmiyor garson son bir bardak daha çay getirir "Yeter gardaş cırıldım."

Kim ne derse de desin biz yapılanları görmeyecek kadar kör değiliz. Kimsenin memnun olması veya olmaması için rol alacak da değiliz. Önemli olan memlekete yapılanlar ve yapılması gerekenlerdir. Derdimiz bu bunun için kızıyorsanız siz kızmaya bizde garson örneğinde olduğu gibi sizi yazmaya devam edeceğiz. "Van çoğ xoştur onun için benana diyemiyorum!."

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.