Van Çocuk Evlerindeki çocuklar bölge birincisi...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve “Çocuklar Yasalarla Korunmalıdır; Çocuklar Değerlerle Korunmalıdır.” münazara yarışmasının bölge finalinde Van Çocuk Evleri Sit

VAN 14.11.2017 11:35:41 0
Van Çocuk Evlerindeki çocuklar bölge birincisi...
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 81 ilde gerçekleşen münazara yarışması, akabinde yedi bölgede bölge elemeleri müsabakalarıyla devam etti.

   Van ilinün de içinde yer aldığı Erzurum Bölge finali 14 ilin katılımıyla yapıldı. Ardahan, Ağrı, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Kars, Van, Tunceli, Iğdır, Erzincan, Rize, Sivas, Trabzon ve Erzurum olmak üzere 14 ilin katılımıyla gerçekleşen münazara yarışmasına Erzurum ev sahipliği yaptı.

       Erzurum Palandöken Kayak Merkezinde bir otelde gerçekleşen Münazara Yarışması Bölge Elemelerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, İl Müdür Yardımcımız Cahit ELDEMİR, bölge illerinden gelen İl Müdür Yardımcıları ve çocuklar katıldı.

     Konusu “Çocuklar Yasalarla Korunmalıdır; Çocuklar Değerlerle Korunmalıdır.” olan söz konusu yarışmanın finalinde Van ili ile Sivas ilinde kalan çocuklar tezlerini savundular. Yarışmanın sonucunda Van Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde kalan çocuklar birinciliği elde ederek 19 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da yapılacak Türkiye birinciliği için yarışmaya katılmaya hak kazandılar.Bölge Gazetesi Haber Merkezi