Van Çev-Der, COP24 İklim Zirvesi’ne katıldı

Polonya'nın Katowice kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’na (COP24), Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) Koordinatörü Prof. Tanay Sıtkı Uyar ile Van Çevre ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği (Van Çev-

VAN 8.12.2018 16:16:06 0
Van Çev-Der, COP24 İklim Zirvesi’ne katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen COP24 İklim Zirvesi, bu yıl Polonya'nın Katowice kentinde düzenlendi. 
Edinilen bilgilere göre, 2 Aralık günü başlayan konferans, 14 Aralık tarihine kadar devam edecek. 

PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Toplantılarda, Paris İklim Anlaşması'nın hayata geçirilmesi gereken ilkelerinin karara bağlanması hedefleniyor. COP24 İklim Zirvesi'nin temel hedefi ise, ülkelerin Paris İklim Antlaşması kapsamında verdikleri taahhütleri somutlaştırması. Zirvede, her ülkenin kendine bu amaçla bir yol haritası çizmesi bekleniyor.
197 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştiği öğrenilen zirvede iklim değişimiyle mücadelede aktif rol oynayan sivil toplum örgütleri, iklim bilimciler ile çeşitli kurum ve kuruluşlar da yer aldı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da aralarında bulunduğu 29 devlet başkanının zirvede konuşması bekleniliyor.

TÜRÇEP İLE ÇEV-DER DE ZİRVEDE
Türkiye’den, TÜRÇEP Koordinatörü Prof. Tanay Sıtkı Uyar ile Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçık da zirveye katıldı.
Zirveye yaklaşık 30 bin kişinin katıldığını belirten Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçık, “Tabi bizim bu zirvede kendimizi anlatmamız mümkün değil. Biz sadece gözlemci sıfatıyla burada bulunuyoruz. Konferans bitiminde biz de gözlemlerimizi kendi kamuoyumuzla paylaşacağız” dedi.

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ZİRVE”
Dünya çapında yaşanan iklim değişikliği, kullanılan yakıtlar, yaşanan hava kirlenmesi, hükümetlerin yaklaşımı ve bölgeler arası ekonomik dengelerin de zirvede ele alınacağını belirten Kalçık, “Van Gölü dünyaca bilinen ve dünya değeri olan bir gölümüz. Burada ele alınacak konular bölgemizi de ilgilendiriyor. Biz de konu başlıklarını not ederek, çıkan sonuçları daha sonra paylaşacağız. Bu zirve Van Gölü gibi bir değere sahip olduğumuz için bizim için de son derece önemli” diye kaydetti.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi