Van Çev-Der: "Beton yerine, yeşil alan olsun"

Eski Van Devlet Hastanesinin yerinin satışa çıkarılması Van’da farklı çevrelerde eleştiri konusu olurken, bir eleştiri de Van Çev-Der’den geldi.

VAN 19.01.2019 10:59:32 0
Van Çev-Der: "Beton yerine, yeşil alan olsun"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açıklamada bulunan Van Çev-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kalçık, söz konusu alanın binalaştırılması yerine yeşil alan yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

“YEŞİL VAN BETON VAN OLMASIN!”
"Van’ın daha önceleri ‘Yeşil Van’ olarak anıldığını ancak şehrin her geçen gün yeşil alanlarının tükendiğini" ifade eden Kalçık, şunları söyledi:
“Yakın tarihe kadar ‘Yeşil Van’ olarak bilinen, kuş bakışı bakıldığında mavi ve yeşilin dışında başka renge rastlanmayan kentimiz Van, bu özelliğini yitiriyor. Betonun güzelim şehrimizin yeşilini yuttuğu bir gerçektir ve sorun yumağı oluşturmuştur. Daha önceleri kişi başına düşen yeşil alan 14 – 15 m2 iken bu çarpık kentleşme ile 1,5 m2 – 2 m2 ye düşmüştür.”

“HASTANE YERİ PARK OLMALI”
Eski Van Devlet Hastanesi’nin yerinin park olmasını öneren Kalçık, şöyle dedi:
“Daha önce de boşalan askeri alanı TOKİ satışa karar verdi, ancak karar aşamasında Van’daki STK’lar ve halkın tepkisi üzerine bundan vazgeçildi. Şimdi de devlet hastanesi yeri satışa çıkarılmış, hastane yerinin park olması beklenirken imara açmaya çalışarak satışa çıkarılması biz Vanlılara haksızlıktır. Burası bina değil, park olmalı, yeşil alana dönüştürülmeli. Ama galiba Afrikalının dediği gibi, ‘son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam da paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.”
Özel Haber: Adil HARMANCI