“Van, çekin elinizi kardeşim.“

İkincisi çağrı sonrası meydanlara çıkanlar 'Gönüllüler',

VAN 31.08.2016 12:14:15 0
“Van, çekin elinizi kardeşim.“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 BİR MİLLETVEKİLİ

Türkiye tarihinin en önemli günlerini geçiriyor, dış ve iç hainlere rağmen dünya devlerinin planlarını siyasetlerini altüst ederek!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki Türkiye artık bölgeye rol vermek isteyenlere bunun değişmez kader olmadığını oynadığı rolleriyle ilan ediyor. Dolayısıyla emperyalist dünya rahatsız, elbette ki rahatsız olacak ve çeşitli oyunlar tezgâha koyacaktır.

Öte yandan mutlu olanlar daha çoğunlukta özellikle Türkiye'de yaşayan halklar kendi üzerlerinde oynanmak istenilen son oyunu 15 Temmuz akşamı bozarak rahatsız olanların rahatsızlıklarını artırdı.

Uyanışa, dirilişe doğru hareket geçti bütün bunlar Cumhurbaşkanının canlı yayına katıldığı telefonla rol almaya başladı. Kimse çizmemişti bu rolü, tamamen doğaldı, doğal olduğu için tek bir vatandaş 4 tankı birden durdurabildi, hainler geçemedi o cesur yürekleri!..

15 Temmuz akşamı rol bozmak için oynanan rolde üç kesim göze çarptı. Birincisi çağrı yapılmadan meydana çıkanlar "Öncüler",

İkincisi çağrı sonrası meydanlara çıkanlar "Gönüllüler",

Üçüncüsü ise ortamın normale dönemsinden sonra meydana çıkanlar "Fırsatçılar" ben fırsatçıları Van özelinde "göbekliler" diye tanımladım!.

Öyle görünüyor ki, sıra işin siyasi ayağına geldi, dolayısıyla verilen beyanatlar, (Pensilvanya'da) çekilen el öpme fotoğrafları, ekonomik destekler bütün bunlar birer birer ortaya çıkmaya başladı.

Şu veya bu şekildeki ilişkiler ortaya çıkmaya başladığı için doğal olarak huzursuzluklarda oluşmaya başladı. Acaba benimde ilişkim belgelenebilir mi, medyaya düşer mi vs. telaşlar.

Ak Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk'ün yaptığı şok açıklamalar nedeniyle bir kez daha gözler Van'a çevrildi. Van milletvekili olmayan bir vekil "Metin Külünk(AK Partili)" bir takım iddialardan sonra çağrı yapıyor "Van, çekin elinizi kardeşim."

Önemli bir iddiası da "Sayın Cumhurbaşkanımız alanlara diyor, alanlardan millet evine gönderiliyor. Van, çekin elinizi kardeşim."

Van özelinde önemli bir iddia, "Sayın Cumhurbaşkanımız alanlara diyor, alanlardan millet evine gönderiliyor." Bu çağrıyı o akşam meydana gelenlerin tamamı şahit olmuştu.

Türkiye'ye kurulan kumpas nedeniyle yıllarca düşünsek bir araya gelemeyeceğine inandığımız her görüşten insan( dincisi-dinsizi, Alevisi-Sunnisi, Kürdü-Türkü, sarhoşu-berduşu kısacası her kesimden insan)  sokaklara ateş ırmakları gibi akıyor, darbecilere bir saat içinde inanılmaz bir azap tattırdı ve tattırıyor.

Van çok önemli bir merkez, birçok konuda toplumsal kırılmaların yaşandığı ve önlendiği bir konuma sahip olduğu için çok önemli. Bu konuda da özellikle siyasilerin iyi bir elekten geçirilmesi lazım diyorum.

Bana kalırsa, bu iddiaların ortaya çıkmasından dolayı irtibatı olanlar mesela resim çekenler el öpenler beyanatta bulunanlar Van halkına güvenmediğini ve Vanlılardan böyle bir şey beklemediğini söyleyenler vs. kendiliklerinden ortaya çıkıp halktan özür dilemeliler.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, daha önceki konuşmalarında yargı ve emniyete baskı yapan illeri açıklayacağını ilan etmişti. Bundan dolayı önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle birer birer deşifre olacaklar ve kaçacak yer bulamayacaklar.

"Van, çekin elinizi kardeşim." Evet, çekin eliniz Van'ın Van'lının sırtından zaten yeterince zavallısınız, o kadar zavallısınız ki, kendinizi kullandırdığınız gibi Van'ı nasıl kullandırdığınız da birer birer ortaya çıkıyor.

Çekin elinizi "BİR MİLLETVEKİLİ" sizleri deşifre etmeden, çekin, çekilin, çektirin, çekinin!....

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.