Van Büyükşehir Belediyespor ile Pazarspor maçında şaibe iddiası

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, Pazarspor ile pazar günü oynanan müsabakada şaibe olduğunu ileri sürerek, Müsabakada yapılan çekimin tamamını Türkiye Futbol Federasyonuna ve Merkez Hakem Kuruluna bugün itibar

VAN 11.12.2017 16:38:26 0
Van Büyükşehir Belediyespor ile Pazarspor maçında şaibe iddiası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Haftasonu kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor'a 4 – 0 mağlup olan Van Büyükşehir Belediyespor'da Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, “54 takımlı 3. Lig'de en zor grup bizim grubumuz. Bu 54 takımın neredeyse yarısı şampiyonluk veya play-off'a kalma düşüncesiyle oluşturulmuş takımlar. Ama öyle bir şansızlığımız var ki, bu takımlardan 15 tanesi de bizim grupta. Ancak biz yine de en iyi takımı kurduğumuza inanıyoruz. Futbolun içinde yenmek de kaybetmek de var. Kaçırdığımız bir şey yok. Gereken müdahaleleri devre arasında yaparak hedefimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz” dedi. Pazar günkü maçta, orta hakeminin verdiği kararı da sert şekilde eleştiren Çalım; “Ben bu kararı tek kelime ile rezalet, felaket diye tanımlıyorum. Ancak bu haksızlığın peşini bırakmayacağız. Bugünden itibaren ilgili tüm yerlere görüntülerle birlikte başvurarak hakkımızı arayacağız” ifadelerini kullandı.
TFF 3.  Lig 2. Grup'ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor'a 4 – 0 mağlup olmuştu. Maça, orta hakemin kararları damgasını vurmuştu.
Maçın ardından dün basın mensupları ile biraraya gelen Van Büyükşehir Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, hem takımın genel durumunu, hedefleri, söylentileri değerlendirdi, hem de hakemin kararına sert tepki göstererek, işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.
Kulüp tesislerinde Kulüp Yöneticilerinden Fatih Sevinç ve Teknik Sorumlu Nevzat Şipal ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Çalım, 25.03.2017 tarihinde yapılan olağan üstü kongre ile yönetimin oluştuğunu hatırlattı.
Van Büyükşehir Belediyespor'a Vali ve büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, belediye personelleri ile bazı işadamlarının destek verdiğini belirten Çalım, bu desteklerden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı.

 

“LİGİN EN KALİTELİ KADROSUNA SAHİBİZ”
Alınan desteklerle 2017 – 2018 yılı için Van'a yakışır bir takım kurulması mücadelesi verdiklerini belirten Çalım, “Oluşturduğumuz takım ciddi zorluklarla biraraya getirdiğimiz ve ligin en kaliteli kadrosuna sahip takımıdır. 54 takımdan oluşan 3. Lig takımlarının belki de yarısı şampiyonluğa ve play-off'a oynamaya kurulmuştur. Ama kura sonucu bize şunu gösterdi ki; bunların 15'e yakını bizim de olduğumuz 2. Grup'ta yer almıştır. Şuanda gruplardaki puan durumlarına bakıldığı zaman da bu durum ispatlanmıştır. Bizler de hedefi olan bir takım oluşturduk. Gönül isterdi ki bu takımı oluştururken geçen yıldan da takımın iskeletini oluşturacak birkaç futbolcuyu takımda tutabilmekti. Ancak önceki dönem futbolcularının bütün ödemeleri tarafımızdan yapılmasına rağmen ya çok büyük meblağlar istediler ya da takımda kalmak istemediler. Yeni bir takım kurulması büyük riskler taşımasına rağmen bizler yeni ve iyi bir takım kurduk. Ligin en kaliteli kadrosuna sahip takımlarından biriyiz” dedi.

 

“ÜST LİGİ HEDEFLEDİK”
Bir üst lig hedeflenerek takım oluşturduklarını anlatan Çalım; “Sezon başında kulübün bütçesi oluşturulurken sadece futbolcular ve yeni sezon düşünülmedi. Son 10 yılın borçları ve yeni sezon düşünülerek bir bütçe oluşturuldu. Bunun yanında alt yapımızda ciddi adımlar attık. Ve salon sporları ile bireysel sporlarda da takımlar oluşturup çocuklarımız için ön açıcı olduk. Bunu yaparken A Takım için iki yol izlendi. 1.'si play-off veya şampiyonluk. Bir diğeri ise ligde kalma mücadelesi vermek. Sizler de takdir edersiniz ki bu şehir süper ligde oynamış, Türkiye'ye ismini kabullendirmiş bir il olması hasebiyle bize yakışan bir üst lig hedef olarak belirlenmiştir.” diye konuştu.

 

TAKIMIN BÜTÇESİ
Takımın bütçesine ilişkin çeşitli söylentiler duyduklarını ancak bunların tamamen gerçek dışı olduğunu kaydeden Çalım, şöyle devam etti; “Her sene olduğu gibi takımın ligde kalma mücadelesi vermesi için gerekli olan bütçe 4.5 milyonu bulurken, bizler üstüne 2 milyon TL ekleyerek neden bir üst lig heyecanı yaşatmayalım dedik. Ve bunlar için büyük de adımlar attık. Mali bütçemiz yıl sonuna kadar bu meblağları geçmemesine ve bunu daha önce paylaşmamıza rağmen hala bazı kendini Vansporlu gösterip ama Vanspor aleyhine konuşan kişiler kulübün 14 milyon TL harcadığını belirterek, yalan beyanlarda bulunup kişileri tahrik etmişlerdir. Bunu ortaya atanlar, ispatlamak zorundadırlar. Daha önce milyon dolarlar harcayarak büyük Vanspor'u nasıl bitirdilerse şuanki takım için de düşünceleri budur diye düşünüyorum. Bu söylentileri ortaya atanların tek hedefleri burada bulunmak, 'ben varsam Vanspor iyi, ben yoksam Vanspor kötü' anlayışında olmalarındandır. Ben 1996 yılında bu takımı 2. amatrörden alıp bu güne taşımış biri olarak, burada bulunmadığım dönemlerde dahi bir cümle takım hakkında konuşmadım, kimsenin işine karışmadım. Şimdi de diyorum ki; bırakın işimizi yapalım.”

 

“VALİ ZORLUOĞLU BİR ŞANSTIR”
Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun bu güne kadar teknik heyet ve futbolcu transferleri konusunda hiçbir şekilde kendilerine müdahalede bulunmadığını anlatan Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım; “Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu, Vanspor'umuz için, Van'ımız için bir şanstır. Her zaman takıma destek vermesine rağmen bu güne kadar ne teknik ekip ne de futbolcu transferi gibi konulara asla karışmamıştır. Bu da bizlere büyük bir güven vermiştir. Bizler de bu güveni en iyi şekilde kullanmaya, doğru bir yol izlemeye özen gösteriyoruz. Bundan dolayı Sayın Valimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu güvenle birlikte bizler başarının geleceğine inanıyoruz. Bu arada şuan Vanspor'un yanında olan biri ya da birileri varsa o da asil Vanspor taraftarlarıdır. Onlara da sonsuz teşekkürler.” şeklinde konuştu.

 

“BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
Haftasonu kendi sahasında konuk ettiği Pazarspor'a 4 – 0 mağlup olan ancak maçın kırılma anlarından birinde hakemin verdiği kararı sert şekilde eleştiren Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım; “Takımımız ile Pazarspor arasında oynanan müsabakada, maç 0 – 0 devam ederken, atağımızda kaleye giden topa rakip oyuncunun kale içinde elle müdahale etmesi ve orta hakemin kırmızı kart ve penaltı göstermesinin ardından 4. hakemle görüşüp kararını değiştirmesi ve sonrasında birçok pozisyonda lehimize karar vermesi gerekirken vermeyerek, yanlış kararlarla maçı katletmesi, takımımızı demoralize etmiş, beraberinde büyük şaibelere neden olmuştur. Bu müsabakada yapılan çekimlerin tamamını Türkiye Futbol Federasyonuna ve MHK'ya bugün itibari ile göndereceğiz. Müsabakaları izleyen yetkililerin ne karar vereceklerini önümüzdeki günlerde göreceğimiz gibi bu işin de takipçisi olacağız. Ligin başından beri Vanspor üzerinde oynanan oyunlara anlam veremiyorum. Bunu kabul etmiyoruz, bu olmaz. Bu işin peşini bırakmayacağımızı, hakkımızı arayacağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“TEKNİK EKİPTEN RAPOR ALACAĞIZ”
İlk devrenin son maçını haftasonu deplasmanda oynayacaklarını kaydeden Çalım, ligin 2. devresine daha güçlü girmek istediklerini belirtti. Bunun için teknik kadrodan rapor alacaklarını belirten Çalım, şunları söyledi; “2017 – 2018 futbol sezonunun ilk yarısını önümüzdeki haftasonu oynayacağımız 1461 Trabzon maçı ile tamamlamış olacağız. Teknik ekipten de alacağımız raporlar doğrultusunda takımımızın genel değerlendirmesi yapılarak gerek görülen eksik bölgeler için çalışmalar başlatılacak ve hedefimiz doğrultusunda karar verilip sayın valimize de sunulacaktır. Hedeflerimiz için her türlü çalışmayı bugün itibari ile başlatmış bulunmaktayız. İyi bir kamp dönemi geçirip ligin 2. yarısına iyi bir başlangıç yapmayı amaçlıyoruz. Problem veya arıza neredeyse tamir edeceğiz. Yönetimde mi, teknik kadroda mı, futbolcularda mı, problem neredeyse bunu çözerek yolumuza devam edeceğiz.”

 

“ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ”
Eleştirilere açık olduklarını da kaydeden çalım, açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Bizler her zaman tarafımıza gelebilecek tüm eleştirilere açığız ancak tek istediğimiz, eleştiri yapılırken Van'ımızı, Belediye Vanspor'umuzu düşünerek yapıcı, ön açıcı eleştiriler olmasıdır. Üzülerek söylüyorum ki bu takımın maçını tribünden izleyip, yenilmesini isteyenler var. Böyle Vanlılık olmaz. Bir kez daha sizin huzurunuzda Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz ve personellerimize, katkı sunan işadamlarına, bizi yalnız bırakmayan 12. adamımız olan taraftarımıza (Karakobralar), işini layığı ile yapan değerli basın mensuplarına ve tüm Van halkına şükranlarımızı sunuyorum. Van'ımız ve Vanspor'umuz için birlik ve beraberlik günüdür. Vanspor aşkına bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte Vansporlu olalım.”

 

ŞİPAL: “ARTIK 3. LİGİ AŞMAMIZ LAZIM”
Basın açıklamasında kısa bir konuşma yapan Teknik Sorumlu Nevzat Şipal de, Van'ın artık 3. Lig'i aşması gerektiğini söyledi. Şipal; “Van'ın hakkı en az 1. Lig'de mücadele etmektir. Neden bu ligde değiliz diye hep beraber sorgulamamız gerekiyor. Ve ilk yapmamız gerekenlerden birisi de takımın alt yapısını güçlendirmek olmalı. Takımımızda en az yüzde 30 , yüzde 50 oranında bu yörenin çocukları forma giyebilmeli. Takımımız da başarılı olacak. Bunun için çok çalışacağız, sabırlı olacağız ve Vanspor'un başarısı için hep birlikte mücadele edeceğiz.. Herkesin yanlış yapma hakkı var bu takımda belki ama benim bir Vanlı olarak yanlış yapma hakkım yoktur. Futbol bir netice oyunudur. Kazanabilir de, kaybedebiliriz de. Ama önemli olan elde edilen neticelerden dersler çıkarabilmek. Nihayetinde bu takıma zarar verdiğimi düşündüğüm an bırakırım. Ancak bu takımın başarısını herkesten çok isteyenlerden biri de benim. Ve gerekirse bu takımın başarısı için burada malzemecilik de yaparım. Hep birlikte takımımızı sahiplenelim, hak ettiği yerlere taşıyalım.” diye konuştu.
Haber: Umut TARHAN

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi