VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AYLIK OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Van Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayı olağan meclis toplantısı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

VAN 18.09.2017 18:48:15 0
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AYLIK OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda atık su arıtma tesisi arsa tahsisinden, otomobilciler ve traktörcüler toplu işyeri yapı kooperatifi 2007-2017 yıllarındaki kira borçlarına kadar 51gündem maddesi görüşüldü. 

Toplantıda ayrıca belediyeye ait gezici sağlık TIR’ının il sağlık müdürlüğüne tahsisi de karara bağlandı. 
Tuşba İlçesi Alaköy Mahallesinde bulunan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait kayıtlı taşınmazın imar planı tadilat talebinin imar ve bayındırlık komisyonuna havalesinin de görüşüldüğü toplantıda, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait olan arsanın tarım ve hayvancılık tesisi alanı olarak plana işlenmesi istendi. 

Bu sayede uzun süredir gündemde olan Et ve Süt Kurumu tesisinin yapılaşmasının hızlandırılması amaçlanıyor. 

Toplantıda gündeme gelen ve karara bağlanan önemli maddelerden bir tanesi de Zorluoğlu’nun girişimleri sonucu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nden(TOKİ) alınan  Milli Egemenlik Caddesi üzerinde mevcut ve isimsiz parka Milli Egemenlik Parkı isminin verilmesi kararı oldu. 
Toplantıda ayrıca çok sayıda imar tadilat dosyaları karara bağlanırken, 42 gündem maddesi ve 9 gündem dışı madde tartışıldı. 
Vali Zorluoğlu başkanlığında yapılan meclis toplantısına, Genel Sekreter ve ilgili meclis üyeleri katıldı.