Van Büyükşehir Belediyesi 5 açılış birden yapacak

Van Büyükşehir Belediyesi, 'Emeğinizi, sizin için hizmete dönüştürüyoruz' sloganıyla Çarşamba günü 12 adet 9,5 metre otobüs, 70 kişilik 2 deniz otobüsü, 150 kişilik 2 gemi, 2 seyyar çorba dağıtım aracı ve Aşevi'nin açılışlar?

VAN 26.05.2015 09:37:54 0
Van Büyükşehir Belediyesi 5 açılış birden yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi 27 Mayıs Çarşamba Günü bir sıra açılışlar gerçekleştirecek.

'32 otobüse ek, 12 adet daha otobüs geldi'

Van Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce aldığı 32 otobüsün yanında, yeni 12 adet otobüs daha alarak toplu ulaşım filosunu genişletti. Kent içi ulaşım sorunun tamamen gidermek için yapılan çalışmalar halkın büyük bir beğenisini kazanırken, yeni alınan 9,5 metre 12 otobüs ile birlikte kent içi trafik büyük bir rahatlama yaşayacak.

'2 gemi ve 2 deniz otobüsü halkın hizmetinde'

Van Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımın yanı sıra deniz ulaşımı konusunda da adeta bir devrim niteliğinde çalışmalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi,  70 kişilik iki deniz otobüsü ile 150 kişilik gemiyi halkın hizmetine alarak, deniz ulaşımı konusunda da önemli bir adım atmış olacak. Her hafta sonu İskele-Akdamar, Edremit-Akdamar turları düzenleyecek olan Van Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre sonra ise deniz ulaşımını tam olarak hayata geçirecek. Büyükşehir, gidiş-dönüş ücreti olarak ise 10 TL alacak.

'Yoksul ailelere günlük 12 bin adet yemek verecek aşevi'

Van Büyükşehir Belediyesi ayrıca kent için çok önemli olan bir açılışı daha gerçekleştiriyor. Belediye, günlük 12 bin yemek pişirilecek olan aşevinin açılışını da gerçekleştirecek. Yoksul ailelere ve evinde yemek pişiremeyecek durumda olan ailelere ücretsiz yemek dağıtacak olan aşevi, ayrıca ekonomik durumu kötü olan ailelerin taziye yemeklerini de karşılayacak.

'Mobil çorba dağıtım aracı, günlük bin kişilik çorba dağıtacak'

Aşevinin yanında kentte bir ilk olan 'Mobil çorba dağıtım araçları' da Çarşamba günü ile birlikte devreye alınıyor. Büyükşehir Belediyesi Mobil Çorba Dağıtım araçları, üniversite minibüs durağı ve Bölge Araştırma Hastanesi önünde konumlandırılacak olan çorba araçları burada halka ücretsiz çorba dağıtacak. Sabah saat 06.00 ila 09.00 arasında çalışacak olan araçlar, günlük bin kişiye çorba verecek.

'Açılışlar Çarşamba günü yapılıyor'

27 Mayıs Çarşamba Günü tüm hizmetlerin açılışlarını yapacak olan Van Büyükşehir Belediyesi, saat 10.00'da Aşevi ve Çorba Dağıtım Aracının açılışını yaparak, açılışta ilk çorbayı dağıtacak. Bu açılışın ardından yine aynı alanda saat 11.00'da 12 adet otobüsün hizmete alım töreni yapılacak. Törenin ardından katılımcılar otobüslere binerek kent turu yapacak. Kent turunu Edremit Marina'da tamamlayacak olan konuklar, ardından burada 2 adet deniz otobüsü ve 2 adet geminin açılışını gerçekleştirecek. Törene katılanlar Edremit Marina'da yapılacak törenin ardından, deniz otobüsü ve gemilerle Akdamar adasına bir tur düzenlenecek. /Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -