VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 30 BİN KİŞİYE İFTAR VERDİ

Van Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan’da 30 bin kişiye iftar yemeği ikram ederken, ihtiyaç sahibi ailelere de 2 bin 500 adet gıda kolisi dağıttı.

VAN 23.06.2017 19:09:03 0
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 30 BİN KİŞİYE İFTAR VERDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçelerde toplamda 20 iftar programı düzenledi.
Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin organizasyonunda, Vanlılar oruçlarını Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofralarında açtı. İlçe belediyeleri ve kaymakamlıkları ile ortak düzenlenen iftar buluşmalarında Büyükşehir Belediyesi aşevinden toplamda 30 bin öğün yemek verildi.

Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri tespit ettikleri yoksul ailelere nakdi ve ayni olarak içinde, kuru gıda malzemesi bulunduğu 2 bin 500 adet gıda kolisi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Öte yandan kent merkezinde çeşitli sebeplerden ötürü kendi yemeğini yapamayacak durumda olan ailelere, mülteciler ve refakatçi misafirhanelerinde barınanlara ramazan boyunca da yemek servisi yaptı.

Vanlıların Ramazan Bayramını kutlayan Genel Sekreter Mustafa Yalçın, mübarek ramazan ayı boyunca halka sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar sunduklarını söyledi.

Ramazan ayının maneviyatına göre hareket ettiklerini belirten Yalçın, “Yoksul aileler için 2 bin 500 ramazan kolisi dağıttık. Yine muhtaç ailelere ayni ve nakdi yardımlarda da bulunduk. Bu yıl kent merkezinde iftar çadırı kurmadık. Bu görevi merkez ilçelerimiz üstlendi. Biz ise merkez dahil tüm ilçelerimizde belediye ve kaymakamlıklarımızın desteğiyle iftar sofraları kurduk. Bazen aynı ilçede bir kaç gün iftar verdik.

Ramazanın tamamını ilçelerimizde iftar ikramında bulunarak geçirdik. Görev alan arkadaşlarımıza ve destek sunan herkeşe teşekkür ediyorum. Çok şükür bu yıl ramazanı huzur içersinde tamamlıyoruz. Bu vesileyle tüm Vanlıların bayramını kutluyorum. Allah nice bayramlar nasip etsin. Huzur ve barış içersinde iyiliklerle dolu nice bayramlar diliyorum” diye konuştu. İLKHA