VAN BU ÇİĞ KÖFTEYİ KONUŞUYOR!!!

BAHRİ USTA ÇİĞ KÖFTEYE NE KATIYOR?

VAN 18.05.2018 14:01:49 0
VAN BU ÇİĞ KÖFTEYİ KONUŞUYOR!!!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’da mübarek Ramazan ayına girilmesiyle beraber, tüm yurt genelinde olduğu gibi, çarşı, pazarda ve piyasalarda gözle görülür bir canlanma ve hareketlenme yaşanıyor.

Özellikle çiğ köftenin büyük ilgi gördüğü Bölgemizde, mübarek Ramazan ayında bu ilgi doruğa çıkıyor. Birçok restoran ve lokantalarda çiğ köfte yapılırken, bu durum rekabeti de beraberinde getiriyor. Yaşanan rekabet bir yandan çiğköftenin değişik şekillerde yapılmasına ve sunumuna da zenginlik katıyor.

Uzun yıllar çiğköfte servisi yapan Vanlı Bahri Usta, bu yıl da Ramazan’a özel çiğ köfte yaparak, müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Bahri ustanın çiğköftesi Vanlıların sofrasından eksik olmuyor. Öyle ki bahri ustanın çiğköftesini almak için uzun kuyruklar oluşuyor.

Yaklaşık bir saat çiğ köfte almak için bekleyen vatandaşlar çiğköftenin tadına bakınca bir saat beklemeye değiyor diyorlar.

İnanılmaz nefis tadıyla neredeyse parmaklarımızı yiyeceğiz diyen vatandaşlar, çiğ köftenin içine Bahri ustanın neler kattığını da merak etmiyor değiller.

Bizde büyük emeklerle yapılan çiğ köfteyi bu kadar lezzetli eden malzemenin neler olduğunu bahri ustaya sormadan edemedik, bahri usta ser veriyor sır vermiyor ve o bizde kalsın diyor.

Eeee bizde meslek sırrı diyoruz bahri ustayı fazla zorlamadan başka sorular soruyoruz.

Bahri usta sadece bize ayda 3,5 ton bulgur kullandığını söylüyor.

10 kişiye istihdam sağladığını belirten bahri usta yaşanan yoğun ilgiden dolayı Van Halkına Teşekkür etmeyi de ihmal etmiyor.



GÖRÜNTÜLER GELECEK...