Van B.Ş.B.Spor iyi gidiyor

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 3. hafta maçında kendi sahasında konuk ettiği Alibeyköyspor’u 2 - 1’lik skorla mağlup ederek puanını 7’ye yükseltti.

VAN 16.09.2018 19:00:56 0
Van B.Ş.B.Spor iyi gidiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Sezona adeta yeni bir kadro ile baylaşan Van Büyükşehir Belediyespor, 3 haftada 7 puan toplayarak lige iyi bir başlangıç yaptı.
Türkiye Ziraat Kupası 2. Tur mücadelesinde de Sarıkamış Gençlerbirliği Spor’u 2 - 0 mağlup ederek bir üst tura yükselme başarısı gösteren Van Büyükşehir Belediyespor, ligde de 3. hafta itibari ile yoluna dolu dizgin devam ediyor.
Van’da oynanan maça ev sahibi temsilcimiz, Feyyaz Uçar yönetiminde sahaya Salih Şenbaş, Soner Birinci, Mutlu İlengöz, Serdar Cansu, Mesut Saray (Dk. 70 Güney Tutcuoğlu), Uğur Karakoç (Dk. 83 Bilal Özhan), Ahmet Şahbaz, Oktay Aydın (Dk. 60 Umut Koray Öz), Barış Sağır, Yakup Demir ve Çağrı Tekin ile çıkarken, konuk ekip Alibeyköyspor ise sahaya Erhan Kırcı, Muammer Erdoğdu (Dk. 63 Veysel Gökcan), Mert Somay, Metehan Mimaroğlu, Bünyamin Balat, Hasan Üstübücü (Dk. 56 Selim Gödebil), Kerim Deler, Emre Güney Aras, Yağızhan Biber, Safa Çağlar, ve Mücahit Çakır ile çıktı.
Maça konuk ekip Alibeyköyspor başladı. Maçın ilk dakikalarında takımlar pas yaparak, rakip kaleye yaklaşmaya çalıştı. Topa daha çok sahip olan taraf Van Büyükşehir Belediyespor oldu.
Gol pozisyonlarının ender yaşandığı ilk devrede, takımlar yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyince soyunma odasına 0 - 0 eşitlikle gitti.
Maçın ikinci yarısına daha istekli başlayan taraf Van Büyükşehir Belediyespor oldu. Mutlak gol için ataklar geliştiren Van Büyükşehir Belediyespor, defans hattında da hata yapmadı.
Dakikalar ilerledikçe Van Büyükşehir Belediyespor ataklarını sıklaştırdı.
Dakikalar 72’yi gösterdiğinde , oyuna sonradan giren Güney Tutcuoğlu’nun pasıyla ceza sahasına yönelen 19 forma numarasıyla Uğur Karakoç düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu. 1 - 0.
Bu golden sonra Van Büyükşehir Belediyespor defansta geçit vermeyerek, tehlikeli ataklarını sürdürmeye çalıştı.
Dakikalar 88’i gösterdiğinde Van Büyükşehir Belediyespor, kendi ceza sahası çizgisinin hemen önünde serbest vuruş kazandı. Defansın hemen uzun kullandığı top rakip yarı alanında Umut Koray Öz’e geldi. Umut kafayla topu müsait durumdaki Çağrı Tekin’in önüne bıraktı. Çok düzgün bir vuruş yapan Çağrı Tekin, meşin yuvarlağı ikinci kez rakip filelere gönderdi. 2 - 0.
Bu golden sonra hakem tarafından 4 dakika uzatma gösterildi.
Uzatma dakikalarının sonuna yaklaşıldığında ani gelişen Alibeyköyspor atağında Mert Somay ceza sahası dışında sert bir şut gönderdi. Van Büyükşehir Belediyespor defansına çarpan top, kaleci Salih Şenbaş’ı kontrpiyede bırakınca, filelerle buluştu. 2 - 1.
Bu gol maçın da sonucunu belirledi. Van Büyükşehir Belediyespor sahadan 2 - 1’lik skorla 3 puan alarak ayrıldı.

TARAFTARLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Vali Murat Zorluoğlu’nun da izlediği maça taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Açık tribün ile kale arkası tribününü dolduran taraftarlar, maçın başından sonuna kadar Van Büyükşehir Belediyespor’u büyük destek verdi.

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: Umut Tarhan