Van Belediyesi adın Yaşam Kompleksi tamamlanma aşamasına geldi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl temelleri atılan Kadın Yaşam Kompleksi tamamlanma aşamasına geldi. Bölgede ilk olma özelliği taşıyan kompleks, kadınların çalışmalarını yürütebilmeleri için büyük olanaklar

VAN 16.05.2013 15:02:19 0
Van Belediyesi adın Yaşam Kompleksi tamamlanma aşamasına geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bölgenin örnek çalışması: Van Belediyesi Kadın Yaşam Kompleksi
Kadınların toplumsal yaşama katılımının sağlanması, toplumsal eşitsizliklerin giderilmesi, kadına yönelik her türlü şiddet ile mücadelenin yapılması ve yine kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşama katılabilmeleri için 1 yıl önce Van Büyükşehir Belediyesi tarafından temelleri atılan Kadın Yaşam Kompleksi tamamlanma aşamasına geldi.
 
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl temelleri atılan Kadın Yaşam Kompleksi tamamlanma aşamasına geldi. Bölgede ilk olma özelliği taşıyan kompleks, kadınların çalışmalarını yürütebilmeleri için büyük olanaklar sunuyor.
“Çalışmalarda sona gelindi”
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Haziran 2012 tarihinde temelleri Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ve kentli kadınlar tarafından atılan “Van Belediyesi Kadın Yaşam Kompleksi” tamamlanma aşamasına geldi. İnşaat çalışmaları artık bitirilme noktasına getirilen kompleksin iç dizayn çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışı gerçekleştirilecek. Kent ve bölgede bir ilk olma özelliği taşıyan kompleks kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel çalışmalarına da ev sahipliği yapacak.
“Kadın Yaşam Kompleksinde her türlü detaylar düşünüldü”
İnşaat çalışmaları ile ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, “3 bin 500 metrekare alan üzerinde başlatılan projenin taban alanı 1300 metre kare olarak tasarlandı. Kadın Yaşam Merkezi çalışmaları belirlenen sürede bitirilerek halkımızın hizmetine sunacağız. İnşaatın küçük işleri dışında bir sorunu kalmadı bu çalışmalar da ilgili firma tarafından kısa sürede bitirilerek teslimi yapılacak. Kadın Yaşam Merkezi ile ilgili çalışmalarda ve tasarımda her türlü detayları düşünerek yaptık.” dedi.
Orhan: Kompleks kent kadınlarına önemli hizmetler verecek
Yaşam Merkezi ile ilgili bilgi veren Van Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Yaşam Merkezi temellerinin Haziran ayında atıldığını ve çok iyi bir çalışma ile merkezin kısa bir süre sonra bitirileceğini söyleyen Orhan, merkezin tamamlanması ile birlikte kentin kadınlarına çok önemli hizmetler vereceğini söyledi. Kadın Yaşam Merkezi’nin bölgede ilk olduğunun altını çizen Orhan, merkezde kadınlar tarafından çok önemli çalışmalar yapılacağını belirtti.
“Yaşam kompleksi zemin+3 kattan oluşuyor”
Orhan, “Toplamda 3 bin m2 alan üzerinde kurulacak olan 800 m2’lik taban alanına sahip Kadın Kompleksi 3 kat ve teras katından oluşuyor. Komplekste bodrum kat yemekhane, mutfak, çamaşırhane, kütüphane ve sığınak dairesi bulunuyor. Zemin katta spor odası, kreş-ana sınıfı, kilim atölyesi, yönetim odaları, yatakhane ve kantin bulunuyor. Kompleksin birinci katında ise atölyeler ile danışma merkezi, revir ve dinlenme odaları bulunuyor. İkinci katta ise 180 m2’lik toplantı salonu, kafeteryanın yanında açık teras yer alıyor”  bilgilerini verdi.
“Toplumsal eşitsizlikler giderilecek”
Kadın Yaşam Kompleksi sosyal ve bilinç anlamında kadınların güçlendirilmesi, kadınlara alternatif sosyal alanlar yaratma, bunun yanı sıra kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi ve buna ilişkin psikolojik, sosyal ve ekonomik desek sunma konusunda önemli bir işlev görecek. Yine kadınların öz güven kazanması, eğitim çalışmalarının yapılması, genç kadınlara yönelik beceri ve yetenek kursları düzenlemek gibi çalışmalarında yapılacağı komplekste toplumsal eşitsizliklerin giderilmesi için de önemli çalışmalara ev sahipliği yapacak.