Van Belediyeleri UCLG-MEWA'da

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) 5. Olağan kongresi, 19 Nisan tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yapılan kongrede Gürpınar Belediyesi

VAN 30.04.2016 10:44:26 0
Van Belediyeleri UCLG-MEWA
Tarih: 01.01.0001 00:00
 19 Nisan 2016 tarihinde Antep'te, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) 5. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongreye Gürpınar Belediye Eş Başkanı Zeki Yıldız'ın yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok davetli katıldı. UCLG-MEWA Kongresi'nin yanı sıra, 20 Nisan'da "Göç, Kültür ve Gastronomi Zirvesi" kapsamında oturumlar düzenlendi. UCLG-MEWA Kongresi'nde Gürpınar Belediyesi; UCLG- MEWA Konsey üyeliğine seçildi. Gürpınar Belediyesi'nin yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi de UCLG- MEWA Konseyi'nde ilimizi temsil edecek başka bir belediye oldu.

Gürpınar Belediyesi'nin UCLG- MEWA Konseyi'ne seçilmesinin ardından kısa bir açıklama yapan Gürpınar Belediyesi Eş başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, böylesi bir göreve seçilmelerinin kendileri açısından gurur verici olduğunu belirterek, "Gerek ilimizi ve gerekse bölgemizi iyi bir şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu gibi uluslararası kurumlara verdiğimiz önemden dolayı göreve gelir gelmez UCLG- MEWA'ya üyelik başvurusunda bulunduk. Sonrasında koşullarımız çerçevesinde toplantılarına katılım sağlayarak hem ilçemizi temsil ettik, hem de kentlerin ve tüm insanların ortak sorunlarının ele alındığı toplantılara katılım sağladık. Bilindiği üzere dünya hızlı bir şekilde küreselleşiyor. Küreselleşmenin yanı sıra yerel kültür de daha bir ön plana çıkıyor. Biz anlayış olarak küresel sorunlara ne kadar duyarlı isek, yerel kültürümüzün yaşatılması ve bu kültürümüzün tüm insanlığa mal edilebilmesi için de o düzeyde çaba içersine girmiş bulunmaktayız. Bundan sonra sorumluluklarımız çok daha büyük olacak. Belediyemiz orada formalite icabı bulunmayacağı gibi, misyonunu layıkıyla oynaması için bizler elimizden geleni yapacağız" dediler.

/ Haber Merkezi

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -