Van Barosu’nda cübbe töreni

Çalışmalarını Van Adliye binasında yürüten Van Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin desteği ile yeni binasına kavuşuyor. Ayrıca Baro’da cübbe töreni düzenlenerek yeni avukatlara yetki belgeleri takdim edildi.

VAN 30.07.2015 12:59:42 0
Van Barosu’nda cübbe töreni
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van Barosu'nda bazı stajyer avukatlar için cübbe töreni düzenlendi. Avukatlar, yetki belgelerini alarak duruşmalara katılabilecek.

TİMUR'DAN BAŞARI DİLEKLERİ
Cübbe töreni Van Adliye Sarayı'ndaki baro binasında yapıldı. 
Bazı stajyer avukat yakınlarının da katıldığı törende konuşan Van Baro Başkanı Murat Timur, göreve başlayan avukatlara yetki belgelerini takdim ederek başarı dileklerinde bulundu.
Avukatlık mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Timur, tüm meslektaşlarından duyarlılık beklediklerini belirtti.

YENİ BİNA
Adliye Sarayı'nda kendilerine ait 15 oda bulunduğunu ancak yeni bir binanın da temelini atacaklarını ifade eden Timur, bu konuda da şu bilgileri verdi:
"Avukatlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu sevindirici bir durum. Şu anda Van Adliyesi'nde yer konusunda herhangi bir sıkıntımız yok, ancak kendi binamızı da yapmak üzereyiz. Kurtuluş Parkı yanında 2 dönüm arazi aldık. Türkiye Barolar Birliği'nin desteği ile 6 katlı bir binanın temelini yakında atacağız. Üç yıldır bunun çalışmasını yapıyorduk. Nihayet yapım aşamasına getirdik işi. 500 kişilik bir konferans salonu olacak. Resteurant, komisyon odaları, sosyal tesislerin yanı sıra bir de baroya gelir sağlaması amacıyla işyerleri olacak. Yakında bunun çalışmalarını başlatacağız."

"GÖZALTILAR MERKEZİ KARARDIR"
Tören ardından Van ve bölgede gerçekleşen seri gözaltı olaylarıyla ilgili olarak da bilgi veren Timur, son gözaltı olaylarının merkezi olduğunu söyledi.
Son siyasi gelişmelerin bu yönde bir zorunluluk oluşturduğunu belirten Timur, "Merkezden böyle bir sinyal geliyor, bu yönde bir hava oluşturuluyor, dolayısıyla örgütlere yönelik birçok ilde eşzamanlı gözaltına almalar olabiliyor. Normalde zaten her savcılık elindeki dosyaya göre gözaltına alma kararı verir ve bu sırada dosya kapsamında başka bir ilde gözaltına alınması gereken biri varsa, o da orada alınır. Ama bu son gözaltılar farklı, daha çok merkezi kararla oluyor" diye kaydetti.