Van Barosu: “Alçakça saldırıyı lanetliyoruz“

Van Barosu, Ankara'da meydana gelen ve 90'a yakın kişinin yaşamını yitirdiği 150'den fazla kişinin de yaralandığı olayı kınadı.

VAN 10.10.2015 21:40:13 0
Van Barosu: “Alçakça saldırıyı lanetliyoruz“
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van Barosu'na bağlı kalabalık bir avukat grubu önceki gün SGK Van il binası önünde bir araya geldi.
Avukatlar adına açıklama yapan Van Barosu Başkanı Murat Timur, "Türkiye'de bir çete lideri miting yapabiliyor, ama demokrasi ve barış isteyenler miting yaptıklarında bombalarla karşılanıyor" dedi.

ÖNCE DİYARBAKIR

7 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır'daki HDP mitinginde meydana gelen patlamaya dikkat çeken Timur, şunları söyledi:
"Sonrasında Suruç'ta yapılan bombalı katliam ile devam eden sürece bir yeni katliam da Ankara'da eklendi. Ankara'da sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenecek olan mitingin toplanma yeri olan Ankara Garı kavşağında meydana gelen iki patlamada ilk belirlemelere göre onlarca kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Olay yerinde bulunan yaralılar hayata tutunmak için yardım beklerken, kolluk güçleri tarafından yaralıların olduğu alana doğru biber gazı ile saldırılması ölü sayısının artmasına neden olabilecekken, kolluk güçleri gaz bombası atmaktan kaçınmamıştır. Kolluk güçlerinin bu davranışının ahlaki hiçbir yanı yoktur. Bunu şiddetle kınıyoruz."

"BARIŞ UMUDUNA KAN SIÇRADI"

Bölgede son dönemlerde yaşanan çatışma ortamına da dikkat çeken Timur, şöyle devam etti:
"Toplumun büyük bir kesimi tarafından ısrarla dile getirilen barış çağrısı, bu katliamla kirletilmiş, halkın barış umuduna kan sıçratılmıştır. Bizlen vatandaş ve STK temsilcileri olarak artık olağan hale gelen katliamların ne amaçla yapıldığını sorgulamakta ve ne zaman son bulacağını merak etmekteyiz. Yapılan her saldırının toplumda bir infiale neden olduğu, şiddetin şiddetten başka bir sonuç doğurmadığı aşikârdır."

"KINIYORUZ"

Ankara'da yapılan bombalı saldırıları kınadıklarını ifade eden Timur, şunları kaydetti:
"Tüm bu saldırıların birlikte yaşam ve barış umudunu hedef aldığını, toplumsal huzur ve kardeşlik hukukunu zedelediğini bir daha belirtmek isteriz. Daha önce yapılan saldırılarda olduğu gibi, söz konusu olay sonuçsuz kalmamalı ve bir an önce aydınlığa kavuşturulmalıdır. Son olarak, toplumun tüm kesimlerini barış ekseninde toplanmaya davet ediyor, söz konusu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." 
Açıklama ardından avukatlar alkışlarla alanı terk etti.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı