Van bağımsız Milletvekili adayı Mehdi Oğuz basın mensuplarıyla buluştu

HÜDA PAR'ın Van'da desteklediği bağımsız Milletvekili adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

VAN 6.04.2015 22:02:00 0
Van bağımsız Milletvekili adayı Mehdi Oğuz basın mensuplarıyla buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) 7 Haziran Genel Seçimlerinde Van'da destekleyeceği bağımsız Milletvekili adayı Av. Mehmet Mehdi Oğuz, kahvaltıda bir araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Oğuz, ‘Hür Adaylar' sloganıyla seçime gireceklerini, HÜDA PAR'ın da kendilerini destekleyeceğini vurgulayarak “Bağımsız adaylarımız HÜDA PAR'ın desteği altında seçime gireceklerdir. Hür Adaylar ismi altında seçime gireceğiz. Ben de inşallah Van'ın Hür adayı olarak seçimlere gireceğim.” dedi.

“Söyleyecek Sözümüz Var”

Seçimlere girecek temel tema ve bu temaya bağlı alt temaları sıralayan Oğuz, “Biraz da seçim kampanyamızdan söz etmek istiyorum. Bu seçimlerde temel temamız ‘Söyleyecek Sözümüz Var' olacak. Ana temaya bağlantılı olarak belirlediğimiz alt temalarımız ise ‘Şimdi Tam Zamanı Mecliste Söyleyecek Sözümüz Var', ‘Şimdi Tam Zamanı Türkiye İçin Kürdistan İçin Söyleyecek Sözümüz Var', ‘Şimdi Tam Zamanı İslami Muhalefet İçin Söyleyecek Sözümüz Var' ve ‘Şimdi Tam Zamanı Barış Ve Adalet İçin Söyleyecek Sözümüz Var' şeklinde olacaktır.” dedi.

“HÜDA PAR'ın mecliste olmasını, mustazafların ve ezilmişlerinin sesi olması bakımında önemli görüyoruz”

Oguz; “Hür Dava Partisi malumunuz yeni kurulmuş bir partidir. Üzerinden yaklaşık 2,5 yıl geçmiş bir partidir. Bu kısa süre içerisinde Hür Dava Partisi'nin programı, ilkeleri, savunduğu değerler, verdiği mesajlar ve yaptığı uyarılar Türkiye'de çok ciddi yankı buldu. Birçok alanda yaptığımız uyarıların hükümet tarafından ya da siyasiler tarafından yeni anlaşıldığını ve yeni yeni bir noktaya gelindiğini görmekteyiz. Bu da Hür Dava Partisi'nin aslında ülke siyaseti için ne kadar gerekli olduğunu ortaya koymaktadır. Dolayısıyla biz bu anlamda HÜDA PAR'ın mecliste olmasını, mustazafların ve ezilmişlerinin sesi olması bakımında önemli görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İslamı referans edinmiş bir partiye destek olunmasını isteyen Oğuz, “Hür Dava Partisi'nin programı hakikaten çok değerli, kıymetli, hasasiyet arz eden ilkeleri barındırıyor. Çok faklı düşüncelerden olan kişilerinde yaptığı açıklamalar, İslam bayrağı altında Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ile bir arada yaşayacağımız vurgulanıyor. Madem çatı İslam'dır ve madem İslam bayrağı bu memleketi bir arada tutacak, madem ana maya İslam olacaktır; parti programını İslami ve insani değerler üzerine bina eden HÜDA PAR'ın o mecliste olması bizce bu arzulanan neticenin gerçekleşmesi açısından da son derece önemlidir.” dedi.