Van AVM üç ay içinde bitiyor

50 MİLYON DOLARLIK AVM…

VAN 13.08.2015 09:27:28 0
Van AVM üç ay içinde bitiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Türkiye'nin önemli holdinglerinden biri olan Global Holding'in, eski Belediye Garajı üstündeki arazi üstünde inşa ettiği Van AVM üç ay içinde tamamlanıyor. Eski parayla 150 trilyonu aşan bir maliyete sahip modern AVM'de, 95 giyim mağazası, süper ve hiper marketler, yapı marketler, 10 salonlu sinema, cafeler, restaurantlar, çocuk oyun alanları, ayakkabı, kırtasiye, aksesuar marketlerin bulunduğu Van AVM, 55 bin metrekarelik devasa bir alana kuruluyor.
Bölge: Bişar Ulutaş
Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük AVM'sinin üç ay içinde bitmesi hedefleniyor.  Kentin imajına pozitif katkılar sunacak olan ve bittiğinde modern mimarisi ile göz kamaştıracak olan Van AVM'nin, komşu ülkeler ve diğer şehirlerden gelecek turistlere de hizmet vermesi bekleniyor.
Van Belediyesi'ne ait garajın bulunduğu arsayı 2008 yılında girdikleri ihale ile almayı başaran, fakat mahkemeden dolayı yaklaşık 6 yıl bekleyen Global Holding, söz konusu mahkemeyi kazandı ve Van'a 100 milyon TL'den fazla maliyeti olan modern bir AVM'nin inşasına başladı. Söz konusu inşaat kısa süre içinde tamamlanma aşamasına geldi.
 
"KOMŞU ÜLKELERE DE HİTAP EDECEK"
Gazetemize açıklamalarda bulunan Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, 2008 yılında  alınan araziye söz konusu yatırımı yapma kararı aldıklarını belirterek, "Van, büyümeye ve gelişmeye müsait bir şehir. Ekonomik olarak, sosyal olarak, kültürel olarak potansiyelinin olmasından dolayıVan'da yatırım yapmaya karar verdik. Bilindiği üzere yılda 600 bin turist Van'a geliyor. Ama buna rağmen bir yaşam merkezi olarak adlandırdığımız bir alışveriş merkezi yok. Biz bu alışveriş merkezinin inşaatını Cumhuriyet Caddesi'nde yapmak üzere araziyi aldık. Bunu rakamlarla ifade etmek gerekirse Türkiye ortalamasında bin kişiye aşağı yukarı 121 metrekare kiralık alışveriş alanı düşer. Van'da ise ortalama 8 metrekaredir. Bu, Türkiye ortalamasının çok çok altında. Bizim yatırımımızla bu ortalama değişecektir tabii. Diğer taraftan Türkiye'nin genel olarak kalkınması için Batı'ya gösterdiğimiz ilginin, Doğu'ya da gösterilmesiyle, Doğu'da da yatırım yapılmasıyla Türkiye'nin kalkınmasının çok daha hızlı olmasını isteyen bir şirketiz. Global Yatırım Holding olarak enerji alanında başka yatırımlarımızda var. Gayrimenkul olarak ilk yatırımımız Van'da budur" şeklinde konuştu.
 
50 MİLYON DOLARLIK AVM…
Söz konusu AVM'nin, kentin ilk ve tek modern alışveriş merkezi olduğunu anlatan Ayşegül Bensel, "Köklü tarihi ve kültürüyle zengin bir geçmişe sahip olan Doğu'nun incisi Van'da, şehrin ilk ve tek modern alışveriş merkezi "Van AVM" için geri sayım başlıyor. Modern mimarisi, güçlü markaları, son teknolojiyle donatılmış sinema salonları, geniş terasında yer alan kafe ve restoranlarının yanı sıra çocuklar için hazırlanan oyun alanlarıyla Van AVM, şehrin tam merkezinde yepyeni bir buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizm potansiyeli oldukça yüksek olan Van için büyük önem taşıyan Van AVM projesi, komşu ülkeler ve şehirlerden gelen turistlere de hizmet vermeyi hedefliyor. Toplam 55 bin metrekare üzerine inşa edilen Van AVM'nin kiralanabilir alanı 30 bin metrekare olacak" ifadelerini kullandı.
Van AVM'nin sadece bir alışveriş değil, aynı zamanda bir yaşam merkezi olduğunu da dile getiren  Bensel, "Bu AVM, sadece bir alışveriş değil, aynı zamanda Van'ın sosyal, kültürel gelişimine uygun, herkesin rahatlıkla gelip zaman geçirebileceği bir yaşam merkezi olacak. Bu yaşam merkezinin içerisinde bildiğimiz ulusal perakendecilerin haricinde çocuklar için geniş alanların olduğu oyun yerleri, sinema salonları, teknoloji harikaları, süper, hiper ve yapı marketler olacak. Aşağı yukarı 90-95 civarında mağaza olacak. Bu projenin Van iline sosyal, kültürel katkısının haricinde ekonomik katkıları da olacaktır" dedi.