Van Amatör Futbol Ligi’nde Sağlık Skandalı

İhmal Böbreğini de Futbol Hayatını da Bitirdi Van DSİ Spor ile Erciş Gençlik Belediyespor arasında Sanayispor sahasında oynanan Amatör Ligi 1. Küme A-Grubu müsabakasında ambülâns sağlık skandalı ve benzeri pek görülmeyen sporcu sa

VAN 25.11.2014 14:44:10 0
Van Amatör Futbol Ligi’nde Sağlık Skandalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 

Van Amatör Ligi’nde sağlık sorunları devam ediyor…

Amatör futbol maçlarında ambülâns ve sağlık görevlisinin bulunmaması müsabakalarda sakatlanan genç sporcularda hayati sorunlara yol açıyor.  Gazetemiz tarafından sık sık gündeme getirilen sağlık sorunu çözüm beklerken Van 1. Küme A-Grubunda Şampiyonluk mücadelesi veren Van DSİ Spor ile Erciş Gençlik Belediyespor arasında önceki hafta Sanayispor tesislerinde oynanan, DSİ Spor’un 3-1 galip geldiği maçta sağlık skandalı yaşandı.

Başından sonuna kadar ambulans ve sağlık görevlisi bulunmayan müsabakanın 25.dakikasında DSİ Spor futbolcusu Ömer Sürücü ikili mücadelede böbreğine aldığı ağır darbeye yöneticiler ve arkadaşları müdahale etti.  İdrarından kan gelmesi üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nekaldırılan genç futbolcunun yapılan muayene ve tetkikler sonrası hayatını tehdit eden iç kanama geçirdiği tespit edildi.  Kanamanın tıbben durdurma imkânının bulunmaması üzerine Ömer Sürücü’nün sağ böbreği cerrahi müdahale ile alındı. İşsiz ve maddi durumu iyi olmayan gelecek vadeden genç futbolcunun futbol hayatının riske girdiği ifade edildi.  

 YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

 Genç bir futbolcunun sağlığını ve futbol yaşamını derinden etkileyen sakatlanma Ömer Sürücü ve ailesini üzüntüye gark ederken sahada ambülâns ve sağlık görevlisinin bulunmaması futbolcu arkadaşları, kulübü ve spor camiasında tepkilere neden oldu. Yaşanan olay spor yaralanması kapsamında adli vaka sayılarak yasal işlem başlatıldı. DSİ Spor Kulübü yöneticileri futbolcularının bir böbreğini kaybetmesi ile sonuçlanan sağlık skandalı ile ilgili yasal girişim başlattığı öğrenildi.

 İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLMAMALI

 

 DSİ Spor’un başarılı genç futbolcuları Ömer Sürücü’nün bir böbreğini kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Van DSİ Spor Kulübü Başkanı İbrahim Akyürek bizim için önemli olan Ömer’in sağlığıdır. Futbolda sakatlıkların yaşanması doğaldır. Bizi asıl üzen sakatlık anında sahada sağlık ekibi ve ambulans’ın olmamasıdır. Biz gerekli mercilere bu durumu resmi yazı ile bildirdik.  Van Amatör Spor Kulüpleri,  İl Hakem Kurulu’na gerekli yazıları yazdık. İlimizde ne acıdır ki Amatör spor’a gerekli önem verilmiyor. Maçlara gelen yetkili, sağlık görevlisi yok. Futbolcu sahada ölse sağlık ekibi ve ambulans yok. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Kimse kimseyi kandırmasın. Futbolcumuz Ömer Sürücü’ye destek vermelerini bekliyoruz.  Yetkililerin bu soruna çare bulmalarını istiyoruz.  Bizler gençlerimizi kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak, çeşitli tehlikelerden uzak tutmak, sokaklarda, kahve köşelerinde ve internet Caferlerde zamanlarını harcamamaları için spora yöneltiyoruz.  Yönetici olarak arkadaşlarımızla bir aile gibiyiz.   Memleketimizin çocuklarına sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Van DSİ Spor olarak böbreğini kaybeden futbolcumuzun yanında olacağız maddi manevi her türlü desteğimizi vereceğiz. Bütün spor camiasını ve kurumları sağlığını kaybeden, spor hayatı sona eren genç futbolcumuza maddi ve manevi destek olamaya davet ediyoruz’’ dedi.

 SAĞLIK SKANDALI ÇÖZÜLMELİ

 

 Kulüp Başkanı İbrahim Akyürek “ Müsabakalarda sakatlanan futbolculara orda bulunan kulüp yöneticilerinin, antrenör, futbolcu ve personellerin sağlık görevlisi gibi müdahalede bulunması doğru değildir.   Yetkililerin bir an evvel yaşanan sağlık skandalını çözmeleri gerekir. Bu anlamda DSİ Spor olarak Van’da amatör sporun ve sporcuların daha fazla zarar görmemesi, daha acı ve üzücü olayların yaşanmaması için gerekli girişmelerde bulunduk”  diye konuştu.

 EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR SAKATLANMA

 DSİ Spor’un başarılı futbolcusu Ömer Sürücü, DSİ Spor forması altında U-17, U-19 takımlarında forma giydiğini, U-17, U-19 gruplarında şampiyonluklar yaşadığını ve şuan A takım forması altında DSİ Spor’un başarısı için ter döktüğünü belirten DSİ Spor Genel Kaptanı Erol Ayaz, “ Erciş Gençlik Belediyespor ile oynanan karşılaşmada kaleci Yakup ile birlikte hava topuna yükseldikleri esnada rakip futbolcu ve kalecimiz Yakup’un arasında kalarak sıkışan futbolcumuz Ömer Sürücü sakatlandı. Hastanede  Ömer Sürücü’nün böbreğine ağır darbe aldığı tespit edildi.  Hemen ameliyata alınan Ömer Sürücü arkadaşımızın bir böbreği alındı.  Arkadaşımızın yaşadığı talihsizlik DSİ Spor yönetimi başta olmak üzere futbolcu arkadaşları, spor camiası,  ailesi ve tüm sevenlerini derinden üzdü. Uzun yıllardır spor camiası içindeyiz. DSİ Spor forması altında uzun yıllar futbol oynadık. Çok farklı sakatlıklar yaşadık ve gördük fakat Ömer Sürücü, kardeşimizin yaşadığı bu sakatlığa ilk defa şahit olduk.  Belki de dünya’da eşi benzeri olmayan bir sakatlanma gördük.’’ dedi.

 UMARIZ DERS ALINIR

 Amatör Ligi’ A Grubu’nda önceki hafta Van DSİ Spor ve Erciş Gençlik Belediyespor karşılaşmasında yaşanan olayın sağlık skandalı olduğunu dile getiren spor camiasından bazı isimler  “Bu üzücü olay spor camiasını derinden üzdü.  Genç bir futbolcu hem sağlığından oldu hem de futbol hayatı bitti. Sahada ambülâns ve sağlık görevlisi bulunmuş olsaydı, erken müdahale ile belki de iç kanama durdurularak futbolcu arkadaşın böbreği kurtarılacaktı. Van’da Amatör Futbol’un sahipsizliğini açık bir şekilde gösteren bir olaydır.  Umarız ki bu üzücü olaydan ders alınarak sahalarda gerekli sağlık önlemleri alınır” diye konuştular. 

 AİLECE ÇOK ÜZÜLDÜK

 4 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilen bir böbreğini kaybeden futbol yaşamı sona eren Ömer Sürücü, ameliyat sonrası evinde istirahat ediyor. Bundan sonraki yaşamına tek böbrekle devam etmek zorunda kalacak olan futbolcu sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Sporcunun babası Agit Sürücü, oğlunun futbol maçında talihsiz şekilde sakatlanması sonrası bir böbreğini kaybetmesine ailece çok üzüldüklerini dile getirdi. DSİ Spor yöneticileri ve takım arkadaşlarının oğlu Ömer Sürücü ile yakından ilgilendiklerini ifade eden baba Agit Sürücü “  Çocuğumla yakından ilgilenen yöneticilere teşekkür ediyorum. Oğlum futbol oynamayı çok seviyordu. Başarılı,  istekli bir futbolcuydu.  Maalesef futbol hayatı da sona erdi. Oğlum en çok ona üzülüyor. Sporda sakatlanmalar olabilir. Ancak maç sırasında sahada ambülâns ve sağlık görevlisinin bulunmaması ciddi bir eksikliktir. Futbol sahalarında gerekli sağlık önlemlerinin alınması gerekir. Gerçekten çok üzgünüz, inşallah bir daha yaşanmaz. Benim oğlumun başına geldi başka gençlerin başına gelmesin’’ dedi.                                        

YAŞANAN OLAY ADLİ VAKA

 Futbolcularının müsabaka anında sakatlanarak iç kanama sonrası böbreğinin birini kaybetmesi ile sonuçlanan sağlık skandalını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, TFF Van Bölge Müdürlüğü, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Van İl Hakem Kurulu Başkanlığı’na bildirdiklerini belirten DSİ Spor Kulübü Başkanı, İbrahim Akyürek yazısında spor hayatı biten futbolcularına maddi destek sağlanmasını isteyerek şu ifadelere yer verdi: “Kulübümüz futbol takımı ile Erciş Gençlik Belediye Spor Kulübü arasında 16. Kasım 2014 tarihinde oynanan müsabakada sporcumuz Ömer Sürücü aldığı darbe sonucu iç kanama geçirmiş ve böbreğinin birini kaybetmiştir. Müsabakada maalesef Ambulans bulundurulmamış ve müsabaka bu şekilde başlamış ve bitmiştir. Yaşanan olay spor yaralanması kapsamında adli vaka sayılmış ve yasal işlem başlatılmıştır.  Kulüp olarak sporcumuzun yaşadığı ve maalesef bir organını kaybettiği mezkür olay sonrası gerekli tedavi süreci başlatılmış ve halen sporcumuzun tedavisi devam etmektedir. Konu hakkında Van ASKF ile Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürlüğü bilgilendirilmiştir. Yaşanan bu spor yaralanması sonucu mali durumu oldukça kötü olan ve spor yaşantısı sona eren sporcumuza maddi yönden destek verilmesi gerekmektedir. Konunun Konfederasyonumuzca da değerlendirilerek sporcumuza

maddi destek yapılmasını arz ederim.”

 ARKADAŞLARI ÖMER’İ UNUTMADI

 DSİ Spor’un başarılı genç futbolcusu Ömer Sürücü’nün bir böbreğini kaybetmesinin üzüntüsünü yaşayan futbolcu arkadaşları geçen hafta oynanan Dsi Spor İskelespor maçına üzerinde Ömer Sürücü’nün fotoğrafı ve “ Geçmiş Olsun Ömer” yazılı formayla çıktılar.  Maç öncesi “ Geçmiş Olsun Ömer, Bir An Önce Aramıza Dönmen Dileğiyle” pankartı açarak arkadaşlarına moral veren DSİ Sporlu futbolcuların dayanışması ve hareketi futbol camiası ve taraftarlarından alkış aldı.

 GALİBİYETİ ÖMER’E ARMAĞAN EDİYORUZ

 DSİ Spor kaptanı Sıracettin Koç takım arkadaşı Ömer Sürücü’nün sakatlığının kendilerini çok üzdüğünü belirterek, İskelespor maçında alınan 1-0 galibiyeti ve üç puanı Ömer’e hediye ettiklerini söyledi.  Koç, “ Tek isteğimiz arkadaşımızın sağlığına kavuşarak aramıza ve sevdiği futbola dönmesidir’ dedi

 Rıdvan CAN/ Vansesi Özel