Valilikten, konteynırda kalan aileyle ilgili açıklama…

Van Valiliği, 18 ve 19Kasım 2014 tarihlerinde bazı basın yayın organlarında 'Konteynerde yaşam mücadelesi' ve benzeri başlıklarla muhtaç bir aileye ait yayınlanan habere ilişkin, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazılı bir aç

VAN 22.11.2014 00:08:23 0
Valilikten, konteynırda kalan aileyle ilgili açıklama…
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Haberin içeriğinde adı geçen Arzu Yıltaş'ın iddialarına dayanılarak verilen bilgilerin araştırmaya dayanmayan asılsız iddialar olduğu görülmüştür" denildi. 
Yapılan yazılı açıklamanın devamı ise şu şekilde:


" Bu iddialara ilişkin olarak, kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkı bağlamında konunun açıklığa kavuşturulması için aşağıdaki açıklamalar yapılmıştır:
1.Öncelikle haberde bahsi geçen ve eşinin KOAH hastası olduğu belirtilen Arzu Yıltaş'ın Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca kendisine ev kiralaması için 20.02.2014 tarih ve 8 sayılı mütevelli heyeti kararı gereğince 12 aylık kira bedeli olarak kendisine verilen 3 bin 600 TL kira yardımını yerinde kullanmadığı anlaşılmıştır.


2. Konuyla ilgili çıkan haberlere istinaden, Valiliğimizin talimatlarıyla bizzatTuşba Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü ile inceleme ekibi tarafından Tahir Paşa konteyner kentine gidilerek yerinde inceleme yapılmış olup aileye müracaatı durumunda ilgiliSosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca her türlü ayni ve nakdi yardımların yapılacağı taahhüdünde bulunulmuş ve yine kiraya çıkması talep edildiği takdirde kendilerine hemen bir ev kiralanacağı ve kirasının ilgilivakıfça karşılanacağı taahhüt edilmiş ancak ailenin buna sıcak bakmadığı, ısrarla kendilerine konut verilmesini talep ettikleri görülmüştür. Bununla birlikte söz konusu ailenin başvuruları üzerine Van Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtelif tarihlerde çeşitli yardım başlıkları altında toplamda 7.389 TL nakdi yardım ve 3 ton kömür yardımında bulunulmuştur. Yani iddia edildiği gibi, devletin aileye ilişkin herhangi bir ilgisizliği söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.