Valilik: “Okullara saldırı, vandalizmdir”

Van Valiliği 19 Eylül’de ildeki iki okula molotof kokteylli saldırı gerçekleştiğini ve saldırıda bulunulan bir okulda üç derslik ve idareci odalarının hasar gördüğünü açıklayarak, “Okullara saldırı bir vandalizm örneğidir” if

VAN 20.09.2014 16:44:52 0
Valilik: “Okullara saldırı, vandalizmdir”
Tarih: 01.01.0001 00:00
Süphan Mahallesi ve Kurubaş Mahallesi’ndeki okullara saldırı olduğu ile ilgili yapılan açıklamada; eylemi yapanların adli makamlar karşısına çıkacağı da belirtilerek, “19.09.2014 günü ilimiz Kurubaş ve Süphan Mahallerinde bulunan İlköğretim okullarına molotof kokteyli ile saldırıda bulunulmuş, saldırı sonucunda Süphan Mahallesindeki Kadriye Sağdinç İlköğretim Okulu’nda herhangi bir hasar meydana gelmezken, Kurubaş İlköğretim Okulu’nda 3 derslik ve idareci odaları hasar görmüştür. Bir milletin kalkınmasında en önemli kurumlardan birisi olan okullara yapılan bu saldırı, bariz bir vandalizm örneğidir. Yavrularımızın geleceğinin inşa edileceği bu kutsal yuvalara yapılan saldırıları hiçbir anlayış ve vicdan kabul edemez. Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Van halkının bu tür vandalist eylemlere geçit vermeyerek okullarına sahip çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu eylemi yapanlar en kısa zamanda adli makamlar karşısına çıkarılacaktır” denildi.
Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin,sosyal medyada saldırı yapılan okulların fotoğraflarını yayınlayarak, “Bu gece Van Kurubaş Ilköğretim okulumuz hain eller tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirilmiştir. Bir kez daha eğitime ve bilime karşı anlayış ve düşmanca bir tavır yüzünü göstermiştir” ifadelerini kullandı. 
Okul yakma olayına bir tepki de İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer'den geldi. Sosyal medyada saldırıyı kınayan Yavuzer, "Kurubaş İlköğretim Okulu'muz, çocuklarımızın geleceğini karartmak isteyen karanlık eller tarafından yakılarak kullanılmaz hale getirilmiştir. İlim irfan yuvalarını yakacağımıza, hep beraber cehaleti, tefrikayi, ayrımcılığı ,inkarcılığı ve zamanın hastalığı olan ırkçılığı yakalım" ifadelerini kullandı.

Bölge Haber Merkezi