Vali Zorluoğlu’nun Gürpınar temasları…

Vali Murat Zorluoğlu, 2012 yılında Bingöl’de terör saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Er Kayhan Kahraman için verilen mevlide katılmak ve vatandaşlarla bir araya gelmek üzere Gürpınar ilçesindeki Tutmaç Mahallesi’ne gitti.

VAN 9.05.2018 08:58:29 0
Vali Zorluoğlu’nun Gürpınar temasları…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Mahalle taziye evinde düzenlenen mevlit sonrasında mahallelilere hitap eden Vali Zorluoğlu, Türkiye’nin bir süredir çok boyutlu, çok aktörlü bir saldırı ile karşı karşıya olduğunu belirterek, milletimizin desteğiyle bu kirli saldırıların püskürtüldüğünü anımsattı.

         Türkiye’nin artık hiç olmadığı kadar bağımsız bir politika izlemeye başladığını ve yabancı ülkelerin değil, kendi milletinin çıkarlarını öncelemeye başladığını belirten Vali Zorluoğlu, “Türkiye artık ‘dünya 5’ten büyüktür’ diyor. Bu coğrafyada, Ortadoğu’da çıkarlarımıza uymayan hareketlere müsaade etmeyiz. Bunu da çeşitli şekillerde ispat ettik” dedi.

 

    “ÜLKEMİZİN PLANLARI PEK ÇOK MİHRAKI RAHATSIZ EDİYOR”
     Ülkemizin bu tavrının bölgede geleceğe dair bir takım planları olan pek çok mihrakı rahatsız ettiğini, bu nedenle de hain planların devreye konulduğunu aktaran Vali Zorluoğlu sözlerine şöyle devam etti:
         “2015 yılında Şanlıurfa’da durduk yere polislerimiz şehit edildi. Bölücü terör örgütü eliyle yeni bir terör dalgası başlatıldı. Bununla yetinmediler, 15 Temmuz 2016’da başka bir hain plan uygulama konuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş hükümetini, cumhurbaşkanını, meclisini ortadan kaldırmak ve milli iradeye gem vurmak için hain bir darbe girişimi yaşadık. Çok şükür milletimiz, sayın cumhurbaşkanımız önderliğinde bu girişimi de püskürttü. Bunda da başarılı olmayınca bu sefer başka planlar uygulamaya başladılar. Yatırımlara, paraya, dövize müdahale etmeye başladılar. Ama bunda da başarılı olamayacaklar. 2017 yılında ülkemiz dünyada en fazla büyüyen ülkelerden birisi oldu. Milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza, sırt sırta vermek zorunda. Çünkü Türkiye sadece burada yaşayanların değil, aynı zamanda coğrafyamızdaki diğer mazlum milletlerin de umududur. Türkiye’nin bu güçlü duruşuna destek vermeye devam etmeliyiz. Türkiye güçlü liderliğiyle bir dönüm noktasındadır. Bu dönüm noktasını da sorunsuz şekilde aştığımızda Türkiye’nin önünde hiç bir engel kalmayacaktır. İnşallah 2018, 2019 ve 2020 yılları Türkiye için yeni bir atılım ve yeni bir kalkınma hamlesinin olduğu yıllar olacaktır.”
         Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler, mevlit programının ardından köy okulu ziyaretiyle buradaki öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
         Tutmaç Mahallesinden Güzelsu Mahallesine geçen Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler Hoşap Kalesi karşısındaki bir çay ocağında hasbihal ettikleri vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra ise Güzelsu Jandarma Karakolu’nda Mehmetçik ile bir araya geldi.
         Vali Murat Zorluoğlu’nun Gürpınar programına ilçe kaymakamı Osman Doğramacı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Şahin Yenilmez, İl Emniyet Müdür Vekili Hayati Önge ve kurum amirleri katıldı.


vali-zorluoglu-gurpinara-ziyaret-etti