VALİ ZORLUOĞLU ERCİŞ’TE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Van’ın Erciş ilçesine bir dizi açılış törenleri için gelen Vali Zorluoğlu daha sonra muhtarlar ile bir toplantı düzenledi.

VAN 13.09.2017 12:05:19 0
VALİ ZORLUOĞLU ERCİŞ’TE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın Erciş ilçesine bir dizi açılış için gelen Van Valisi ve Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu yaptığı açılış törenlerinin ardından muhtarlarla bir araya geldi.
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Erciş Belediyesi tarafından yapılan Van Yolu Caddesi ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü kampüsü açılışı ve Semt Pazarı ile Deprem Şehitleri Parkı temel atma törenleri yapıldı.

Ayrıca Aile Sağlığı Merkezi, Aile Destek Merkezi açılışı ve Erciş ilçe sahil kordonunda incelemeler yapıldı.

Açılışın ardından Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Erciş Jandarma Komutanlığı ziyareti ve muharlarla toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilli Zorluoğlu, Erciş gelişimine katkı sunmak için güzel hizmetlerin yapıldığını ifade etti.

ERCİŞ DEVLET HASTANESİ KIŞ GELMEDEN AÇILACAK

İlgili kişilerle konuştuğunu dile getiren Zorluoğlu, Erciş halkına kış gelmeden hastanenin açılışının gerçekleştirileceği müjdesini verdi.
Zorluoğlu, “Çeşitli açılışlar ve ziyaretler gerçekleştirdik. Erciş Kaymakamlığı, Erciş Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Erciş Belediyemizin tamamladığı bazı hizmetleri vatandaşlarımızın hizmetine sunduk adeta yılan hikâyesine dönen bir Erciş Devlet Hastanesi meselesi var sizler bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. 

Bu konu ben göreve başladığımın 2’nci haftasıydı sayın sağlık bakanımız geldiğinde bu konu masaya yatırıldı. İlgili müteahhit çağrıldı ve kalabalığın huzurunda ondan söz aldık ve artık sona gelindiğini, bu işin kaçacak bir tarafı kalmadığını ve burayı tamamlayıp bize kısa bir süre içerisinde teslim etmeleri gerektiğini söyledik. Bugün sağlık müdürümüz ve kaymakamımızın da bana verdiği bilgi memnuniyet verici. Hastanede yüzde 92-93 seviyesinde bir fiziki gerçekleşme sağlanmış. İnşallah bir veya bir buçuk ay içerisinde yüzde 95’i geçecektir.  O zaman bizlerde devlet olarak hastaneyi hizmete alacağız. İnşallah kış gelmeden de hep beraber oranın hizmete açılışını gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu, 2018 yatırım yılı programı çerçevesinde büyükşehir belediyesinin Erciş’te yapması gereken hizmetlere gerekli kaynağı ayıracağını belirtti. 

“HALKIN VERGİLERİ DOĞRU ELLERDE VE DOĞRU YERLERDE KULLANILIRSA BUNUN NETİCESİNİ HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ”

Zorluoğlu, “Halkımızın vergileri eğer doğru ellerde ve doğru yerlerde kullanılırsa bunun neticesini halk olarak hep birlikte görüyoruz. Erciş bunun en tipik örneğidir. Bundan önceki dönemle kıyaslanmayacak kadar önemli hizmetler bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilerek bir kısmının da temeli atıldı. İnşallah 2018 yılında da bu hizmetlere başta söylediğim gibi daha büyük ilave hizmetleri ekleyeceğiz dolayısıyla Erciş gerçek anlamda belediye hizmetleriyle tanışacak.” dedi.

Terör ile mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Zorluoğlu, “Burada geçmişte yaşadığımız olumsuz hadiselerin bir daha yaşanmasını arzu etmiyoruz o bakımdan biz devlet olarak Emniyet ve Jandarma birimleriyle, güvenlik korucularımızla ve askeri personelimizle gereken tedbirleri alıyoruz ve terörle mücadeleyi en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek bundan devletimizin kararlılığı tamdır.

Bizlere verilen talimatlar dağlarımızda, şehirlerimizde ve mahallelerimizde tek bir terörist unsuru kalmayıncaya kadar ve terörün etkisi bütünüyle ortadan kaldırılıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Program muhtarların sorun ve önerilerinin dinlenilmesinin ardından son buldu. (Erkan Karadağ/Vanolay)


VALİ ZORLUOĞLU ERCİŞ’TE MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ